A Fekete Zaj Fesztivált augusztus 16. és 19. között rendezik meg a Mátrában található Sástó partján, ahol idén olyan húzónevek lépnek fel, mint a Laibach, a Thy Catafalque, Sylvaine vagy a The Ocean. A darkos, gótikus hangulatú és experimentális műfajoknak teret adó fesztivál szervezői augusztus 5-én egy pop-up rendezvénnyel hangolnak az autómentes Jane Haining rakparton.

Már többször írtunk róla, hogy gyermekbetegségei ellenére is mennyire jó kezdeményezésnek tartjuk az autómentes pesti alsó rakpartot, ahol már a századfordulón is működött vendéglő, idén pedig a rengeteg programnak köszönhetően még egy szintet tudott lépni a dolog.

A Rakpart 2023 eseménysorozat részeként rendezik a Fekete Zaj ingyenes pop-up minifesztiválját is augusztus 5-én, ahol fellép az Amber Smith, a Stone Sober, Sallai Laci (akusztik) és Hundred Sins (DJ-szett). A zenei programok mellett Borbás Róbert (Grindesign) LÏDÉRC című kiállítását is megnézhetjük, a ChariTixa pólóbörzén pedig zenekaros pólókat lehet csereberélni, míg a Fekete Zaj mörcsök eladásából befolyt bevételt a szervezők továbbadományozzák.

Idén nyáron a Budapest 150 programsorozat keretében számos esemény kap teret a pesti alsó rakparton, elsősorban hétvégente, hiszen ekkor van lezárva a leghosszabb szakasz az autósforgalom elől. A Rakpart 2023-ra bárki szervezhet programot, az ötleteket a VaLyo Egyesületnek tudjátok elküldeni online, erre a linkre kattintva.

Címkék