Június elején jelent meg a Blizzard legendás videójáték-sorozatának legújabb epizódja, a Diablo IV, melynek élőszereplős launch trailerén magyar stáb is dolgozott, a jeleneteket pedig Budapesten és környékén forgatták.

A Kreatív cikkéből kiderül, hogy a forgatás szervizcége a Moviebar Productions volt, a kisfilmet pedig az Oscar-díjas Chloé Zhao (A nomádok földje) rendezte, míg az operatőri munkáért Roman Vasyanov (Harag, Suicide Squad, Bright) felelt.

Az öt napig tartó forgatás összesen 10 helyszínen zajlott, köztük a korábban általunk is bejárt Gellért-hegyi Gruber József víztárolóban, amiről mi is azt gondoljuk, hogy remek filmes helyszín, de a fóti homokbánya, illetve az egri vár másolata Pilisborosjenőn szintén szerepelt a listán.

A május végén megjelent trailerben 12, a játékban is szereplő karaktert láthatunk, az pedig külön érdekesség, hogy az 1991-ben alapított Blizzard ritkán készít élőszereplős kedvcsinálókat, így mindenképpen izgalmas, hogy hazai csapat is dolgozhatott rajta. A végeredményt alább nézhetitek meg.

Címkék