A független színtársulat, a Másik Produkció június 14-én egy flashmobszerű tárlatvezetéssel egybekötött eseményen jelentette be, hogy saját alkotóteret nyit a II. kerületben DANTE! néven.

A Másik Produkciót két színész, Jászberényi Gábor és Gulyás Hermann Sándor alapították jó pár évvel ezelőtt. Eddig jórészt az RS9-ben léptek fel, most viszont bejelentették, hogy végre-valahára saját helyet nyitnak a II. kerületben, a Török utca 1. szám alatt, ami azonban jóval több lesz, mint csak egy saját játszóhely. 

A DANTE! egy önfenntartó művészeti közösségi tér lesz, ahol a színházi előadások mellett tartanak majd irodalmi esteket, koncerteket, kiállításokat, gyerekprogramokat, kerekasztal-beszélgetéseket, workshopokat és egyéb kulturális programokat is. Június 14-én ünnepélyes, mégis kreatív, amolyan flashmobszerű keretek között megtörtént az első kapavágásként is értelmezhető bejelentés. 

Az eseményt Janklovics Péter stand upos nyitotta meg, és többek között közreműködött, pontosabban beszédet mondott Deák Kristóf rendező, felolvasott Szabó Simon és zenélt a Honeybeast zenekar, de Őrsi Gergely kerületi polgármester is részt vett az eseményen. Ezzel a DANTE! építése, kialakítása kezdetét vette, várhatóan még idén, az év második felében megnyitja a kapuit. Aki szeretné, támogatni is tudja a hely megszületését, méghozzá itt

Címkék