A Magyarázat mindenre egy 18 éves fiú botrányba torkolló érettségi vizsgájának történetén keresztül fest reális képet egy kettészakadt országról.

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan és a Rossz versek a nemzetközi fesztiválokon és magyar mozikban is hatalmas sikert arattak. Nemrég elkészült a rendező, Reisz Gábor harmadik nagyjátékfilmje, a Magyarázat mindenre, amelyet október 5-én mutatnak be a magyar mozik. A Magyarázat mindenre egy 18 éves fiú botrányba torkolló érettségi vizsgájának történetén keresztül fest reális képet egy kettészakadt országról.

A főbb szerepekben Adonyi-Walsh Gáspár, Znamenák István, Rusznák András, Hatházi Rebeka, Sodró Eliza, Kizlinger Lilla és Urbanovits Krisztina láthatók. A film rendezője és forgatókönyvírója Reisz Gábor, a társforgatókönyvíró Schulze Éva. A producer Berkes Júlia, a koproducer Prikler Mátyás, az executive producerek pedig Petrányi Viktória, Gyárfás Eszter és Sós Judit. Az operatőr Becsey Kristóf, a vágó Gorácz Vanda és Reisz Gábor. A film a Proton Cinema és az MPhilms gyártásában készült az AVF – Szlovák Audiovizuális Alap támogatásával.

A Magyarázat mindenre a tervek szerint 2023. október 5-én, a Cirko Film forgalmazásában kerül a magyar mozikba. A film 16 éven aluliaknak nem ajánlott.

Reisz Gáborral korábban itt beszélgettünk Az én Budapestem interjúsorozatunkban a Margit-szigeten, ahová sok emlék köti. 

Címkék