Sosem volt ilyen csábító a hét főbűn, mint a Mátyás templom szomszédságában lévő White Raven koktélbárban. Ugyanis ezzel az új koncepcióval indítja második szezonját a város egyik legpazarabb panorámáját kínáló skybarja, a White Raven.

Tavaly júliusban nyílt meg a Hilton tetején a White Raven skybar, ahol csodás koktélokkal és ételekkel is vártak bennünket. A készülőfélben lévő Pénzügyminisztériumnak hála idén még több Zsolnay-csempében gyönyörködhetünk a tetőről, a bár másik oldalán pedig továbbra is lélegzetelállító városi panoráma fogad, ami naplementekor egészen páratlan hatást kelt. Az italok és ételek tökéletesen passzolnak a hangulathoz, sőt, az előző szezonhoz képest talán még kifinomultabbak lettek. A hangsúly a koktélokon van, ezekhez fogyaszthatunk különböző tapasokat, snackeket. Ha megéheztünk, akkor persze laktatóbb fogásokat is kóstolhatunk, ám a legkellemesebb, ha nem teljesen üres hassal érkezünk és inkább elnyúlunk a jókora fotelekben, egy pohár ital és pár finom falatka társaságában, gyönyörködünk a városban.

A Tóth István bárvezető és helyettese, Simon István által megálmodott koktélkoncepció is az élet élvezetére biztat, a hét főbűn segítségégével feszegethetjük a határokat. 

A kevélység, a fösvénység, a bujaság, az irigység, a torkosság, a harag és a lustaság egy-egy signature koktél formájában (egységesen 5900 Ft /koktél) jelenik meg, latin néven, így még inkább az alkimisták titkos világában érezhetjük magunkat.

A kevélység, a fösvénység, a bujaság, az irigység, a torkosság, a harag és a lustaság egy-egy signature koktél formájában (egységesen 5900 Ft /koktél) jelenik meg, latin néven, így még inkább az alkimisták titkos világában érezhetjük magunkat.

Mi négyet kóstoltunk ezek közül. Az Invidia (irigység) vodka alapú koktél igazi nyári, gyümölcsös finomság, sárga színét a maracuja adja, savanykás, friss ízvilágú. A gin alapú Avaritiában (fösvénység) a virágos jegyek dominálnak, könnyed és friss. Az Iracundiába (harag), a rózsabors csempész egy kis csípős fűszerességet, a Superbia (kevélység) Kentucky Bourbontől, bitterektől, a kávés és a kakaós jegyektől kesernyés ízvilága pedig a haladóbb koktélrajongókat szólítja meg.

Ha egyszer nekikezdünk, akkor nehéz abbahagyni a kóstolgatást, a páratlan környezet pedig szintén visszatérésre csábít. Így a legjobban talán, ha több estét is rászánunk és szépen, sorjában próbáljuk ki a koktélokat.

A White Ravenbe célszerű 3-4 nappal a tervezett látogatás előtt asztalt foglalni. 

Címkék