Nem csak a szép kilátás, a különleges ízek és koktélok miatt lesz érdemes betérni tavasszal a LEO Bistróba, ugyanis a Hotel Clarkkal közös rendezvénysorozatuk, az Art Corner keretében igazi különlegességekkel találkozhatunk. Nagyszabású kiállításon nézhetjük meg a konstruktív geometria nemzetközi hírű vezéralakjának, Fajó Jánosnak az ellipszisek témakörébe tartozó szitanyomatait, szobrait és ritkaságszámba menő festményeit.

Már megszokhattuk, hogy a Clark Hotelnél lévő LEO Bistróban a finom ízek mellé igazi művészeti csemegét is kapunk. Rendezvénysorozatuknak, az Art Cornernek hála az elegáns terekben már bemutatkozhattak Nagy Boglárka és Zsólyomi Norbert fotórealista alkotásai, most pedig a konstruktív geometria vizeire eveznek. Az irányzat vezéralakjának, Fajó Jánosnak az alkotásait ismerhetjük meg június 20-ig a Fajó Alapítvánnyal és Sárvári Zita kurátorral közösen tető alá hozott kiállításon.

Fajó életműve a művész 2018-as halála óta is nagyon aktív, láthattunk már alkotásai inspirálta ruhakollekciót is, a Clark Hotel lobbyjában és a LEO Bistróban elhelyezett közel 25, az ellipszisek témakörbe tartozó alkotás is nagyon jól kommunikál a környezettel, illeszkedik a térbe. Fajónak leginkább a szitanyomatait ismerjük, igazi ritkaságnak számítanak a most kiállított festmények és szobrok, nézelődés közben pedig a művészről szóló katalógusokat is áttekinthetjük.

A Munkácsy- és Kossuth-díjas képzőművész a konstruktív geometrikus művészet egyik, nemzetközi körökben is elismert vezéralakja, aki több évtizeden át kitartóan kutatta az empirikus és geometriai jelenségeket. Alkotásain nyomon követhetjük ismétlődő elemekből álló, struktúrákból és azok variációiból táplálkozó művészetét. Művein kívül pedig oktató- és szervezőtevékenysége is korának egyik legjelentősebb alkotójává tette. A most látható kiállítás témája az ellipszismotívum Fajó munkáiban, ami 1990-ben jelenik meg először a művésznél, majd a 2000-es évektől közel 20 éven át uralja késői alkotói periódusát.

A festmények és a nyomatok mellett pedig különleges irodalmi csemegében is része lehet a látogatóknak, az alkotásokhoz ugyanis ismert kortárs szerzők, színészek, például Simon Márton, Eke Angéla vagy éppen Pálmai Anna választottak vagy írtak szövegeket, amelyeket QR-kódok segítségével hallgathatunk meg a helyszínen, nézelődés közben.

Címkék