Bréking / shopping

szerkesztés

Geometrikus absztrakt ruhákon – Fajó János inspirálta kollekcióval jelentkezik a NUBU

Szerzők

  • Nagy Zsófia

2021. 10. 15. 13:49

A 2018-ban elhunyt művész geometrikus absztraktokból álló életműve inspirálta a NUBU új, őszi–téli kollekciójának egyedülállóan színes világát.

Fotó: Nubu

Fotó: Nubu

Garam Judit, a NUBU tervezője már kezdetektől rajongója a magyar képzőművészetnek, a ruhamárka pedig eddig is többször jelentkezett egy-egy tematikus, valamilyen központi gondolat által inspirált kollekcióval. A különböző művészeti ágak közötti átjárás ezúttal Fajó János (1937–2018) Munkácsy- és Kossuth-díjas képzőművész segítségével valósult meg, akinek konstruktív geometrikus művészete, empirikus és geometriai elemekből álló, ismétlődő struktúrái nagyon jól illeszkednek a NUBU határozott és minimalista világába, és élénk színeikkel bizonyára jól feldobják majd a szürke téli hétköznapokat.

Fotó: Nubu

A Fajó Alapítvánnyal közös együttműködésben egy kiállítást is rendezett a NUBU, ahol nemcsak a 2021-es őszi-téli kollekciója látható, de Fajó János szitanyomat és szobrászati hagyatékából származó emblematikus darabjait is megnézhetjük, egészen 2022. január 10-ig.

Helyszín: NUBU Zen Store, 1061 Budapest, Andrássy út 15.

Fotó: NUBU

Hasonló tartalmak

Admin mode