A Time magazin minden évben összeszedi az 50 legnagyszerűbb utazási célpontot a nagyvilágból és a 2023-as listára az idén 150 éves Budapest is felkerült, aminek nagyon örülünk.

Kezdjük talán egy olyan kritikával, hogy a programok és ajánlások szintjén viszonylag jól tájékozott cikkhez egy olyan képet választottak, ami már rég nem aktuális: a Lánchíd lábánál volt Pontoonról készült, ami idén még nem valószínű, hogy újra kinyit ugyanitt, így akik Budapestre látogatnak, csodálkozni fognak, hogy a híd és környéke még le van zárva – a tervek szerint valamikor ősszel kapják vissza a hidat a gyalogosok. Persze ettől még nagyon is szeretni fogják a 150 éves Budapestet, hiszen lezárt híddal együtt is gyönyörű, ahogy elnyúlik a Duna mentén.

A Time ajánlásában egyébként az egyik érv a 150. születésnap, ami a cikk vonatkozó passzusa szerint számos pluszprogrammal jár. Számos, a közelmúltban megnyitott helyet ajánlanak továbbá a városban, például a Néprajzi Múzeumot, a Magyar Zene Házát meg a folyamatos megújulás alatt álló budai Várat. A cikk még arra is felhívja a figyelmet, hogy milyen sok új szálloda nyílt meg az utóbbi időben, és hogy még mennyi fog. A teljes listát és a részleteket a Time magazin oldalán lehet elolvasni.

Címkék