Keresés EN

látnivalók és kultúra

Ingyenesen lesz látogatható március 15-én a Várhegy mélyén található Sziklakórház Atombunker Múzeum

A nemzeti ünnep alkalmából március 15-én ingyenes, magyar nyelvű tárlatvezetéseket indít a Sziklakórház.

Várhegy mélyén található Sziklakórház Atombunker Múzeum – korábban légókórház és atombunker – közel 200 darab élethű viaszfigurát rejt, az eredeti berendezés és kórházi felszerelés segít a II. világháború, 1956 és a hidegháború eseményeinek, hangulatának megtapasztalásában, és bemutatják a hadi orvoslás helyzetét a különleges műveleti erők embermentő akcióin keresztül. 

2023. március 15-én ingyenesen vehetünk majd részt a 10:00 és 18:00 között megtartandó, magyar nyelvű, 60 perces tárlatvezetéseken, de a nagy érdeklődésre és a múzeum kapacitására tekintettel csak sikeres, visszaigazolt előzetes regisztrációval mehetünk majd. A regisztráció 2023. március 9-én, csütörtökön 10:00-kor nyílik meg a Sziklakórház weboldalán. A regisztrációról és a látogatásról minden szükséges információ megtalálható ezen a linken.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Látnivalók és kultúra

Budapest Szubjektív – Németh Juci

?>

Interjúsorozatunkban Németh Juci énekesnőt kérdeztük a Budapesthez fűződő viszonyáról.

Szponzorált

A The New Yorker mintájára itt a The Budapester – 151 illusztráció mesél a fővárosról a Városháza udvarán

?>

151 illusztráció idézi fel a budapestiek városi élményeit a The New Yorker hetilap borítóinak nyomán, a grafikákat a Városháza parkban nézhetjük meg.

Kultúra

Fűri Judit előadása a Városmajori Jézus Szíve-templomban

Fűri Judit üvegművész–restaurátor december 2-án a Városmajori Jézus Szíve-templom díszüvegablakainak restaurálásáról és rekonstrukciójáról tart izgalmas előadást.

Neked ajánlott

A