Keresés EN

budapest

Így segíthetünk adományokkal a törökországi és a szíriai földrengés károsultjain

Mint ismeretes, február 6-án hajnalban hatalmas erejű földrengéssorozat rázta meg Törökország és Szíria határvidékét, a halálos áldozatok száma csütörtök estére meghaladta a 20 ezret, a sérültek száma pedig 65 ezerhez közelít. A helyszínen lévő magyar és nemzetközi mentőalakulatok, segélyszervezetek munkáját bárki segítheti adományokkal. Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogyan támogathatjuk pénzzel, ruhákkal vagy tartós élelmiszerekkel a károsultakat.

Ruha, tartós élelmiszer és gyógyszer

A nagy távolság miatt kevesebb helyen gyűjtenek fizikai adományokat, ugyanakkor a téli időjárás miatt minden pluszsegítség jól jön, ezért a Török Nagykövetség összeállított egy listát a legfontosabb szükségletekről, melyeket az Andrássy út 123. szám alatt gyűjtenek. Elsősorban meleg, téli ruhákat várnak, de hálózsákok, higiéniai eszközök, termoszok is szerepelnek a listán, különböző gyógyszerekkel és orvosi eszközökkel egyetemben. Tartós élelmiszerek esetén ügyeljünk rá, hogy sertéshúst NEM tartalmazó alapanyagokat vigyünk. Az adományokat hétköznap 9 és 16 óra között, szombaton pedig 10 és 14 óra között lehet leadni, melyeket közúton, illetve repülővel szállítanak Törökországba. További infókért érdemes követni a nagykövetség Facebook-oldalát.

Hasonló adományok összegyűjtését és szállítását vállalta magára a Wuuff Taxi és a Euro Puppy csapata is. Az ő felhívásukhoz csatlakozott a rákospalotai Akela Kutyaiskola, valamint a Péceli Kutyakiképző Iskola, így náluk is leadhatjuk a csomagokat. Az adományokat február 17-én szállítják el, ezért február 16-ig várják őket, minden további infó elérhető a megadott linkeken.

Pénzadomány

A legtöbb segélyszervezet pénzbeli adományokat vár, így a szállítási időt lecsökkentve, a katasztrófa sújtotta területekhez közelebbi helyekről szerezhetik be a szükséges felszereléseket, élelmiszereket. A felsorolásban megtaláljátok a hazai és a nagy nemzetközi szervezeteket is:

Cimkék

Hasonló tartalmak

Budapest

Emlékek arról a bizonyos 1987-es budapesti hideg télről

?>

A nagy 1987-es tél a mai napig különös nosztalgiát ébreszt azokban, akik átélték.

A II. kerületre hagyta lakóházát, egy kikötéssel

?>

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook-oldalán adott hírt két bölcsődefejlesztésről, melyek egyike különösen kedves történet.

Új városnegyed biztosan lesz Rákosrendezőn, de a toronyház sincs kizárva

?>

Rákosrendező romos területének fejlesztése biztosan elindul, de még nem eldöntött, hogy milyen irányban haladnak majd az új negyed kialakításánál.

Átadták Budapest 2023-as Építészeti Nívódíját

?>

Budapest Építészeti Nívódíját azok a munkák kapják, melyek hozzájárulnak egy élhető(bb) város létrehozásához. Mutatjuk az idei nyerteseket.

Neked ajánlott

A