Tovább bővül a fővárosi járműpark, miután januárban 10 vadonatúj Solaris–Škoda Trollino 18 típusú csuklós trolibusz érkezik Budapestre. A korszerű, alacsony padlós trolibuszok annak a 48 járműből álló flottának a darabjai, amelyek szinte még 2014-es áron kerülnek a fővárosba.

A járművek a csehországi Plzeňből érkeznek Budapestre, az átvételük folyamatosan és ütemezetten zajlik. A korszerű és alacsony padlós új járművekkel a sikeres tesztek után a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és a 82A vonalakon találkozhatunk majd.

2022. szeptember 22-én érkezett az első új troli Budapestre, amelyet novemberben továbbiak követtek. A 2022-ben érkezett 6 trolibusz mindegyike utasforgalomban közlekedik. Jelenleg összesen 66 Solaris–Škoda Trollino típusú trolibusz szállítja az utasokat a fővárosban, közülük 36 csuklós Trollino 18-as.

A lengyel–cseh gyártó járművei akadálymentesek, légkondicionáltak, és legalább négy kilométert önjáró üzemmódban is képesek megtenni. Az új járművek műszaki kialakítása megegyezik a már forgalomban lévő, negyedik generációs Trollino 18-asok kialakításával, csak a homlokfaluk változott meg a legutóbbi modellfrissítéskor – a különbségek már a 2021-ben érkezett két csuklós járművön is láthatók.

Címkék