Ismét Budapestre látogat Nick Vujicic, a világhírű prédikátor és motivációs előadó, aki karok és lábak nélkül született.

Megjelenésével, karizmatikus egyéniségével és mondanivalójával minden korosztály számára van hiteles üzenete, és sokak számára példaképpé vált. Előadását 2023. március 11-én a Papp László Budapest Sportarénában élőben is hallhatjuk.

Nicholas James Vujicic szerb emigráns szülők gyermekeként született Ausztráliában. Születésekor derült csak ki, hogy az úgynevezett tetra-amelia szindrómában szenved, vagyis karok és lábak nélkül jött világra, bal lába helyén csupán két lábujj van. Saját elmondása szerint sokáig nem látta értelmét életének, kamaszkorában sokat csúfolták, egészségi állapotát kilátástalannak látva megpróbált öngyilkos is lenni. Egy ideig imádkozott azért, hogy nőjön keze és lába, de egy idő után rájött, hogy hálásnak kell lennie azért, amiért él, hogy Isten ezzel feladatot és kihívást adott neki, és célt kell keresnie az életében.

Az egyik fordulópont az életében az volt, amikor édesanyja mutatott neki egy újságcikket, amely egy súlyosan fogyatékos férfiról szólt. Megértette, hogy nincs egyedül a nehéz sorsával. Életének célja és értelme végül az lett, hogy meséljen embertársainak Isten szeretetéről, és megerősítse őket abban, hogy valósítsák meg álmaikat. Két lábujjának segítségével megtanult írni, gépelni, számítógépet használni, fésülködni, fogat mosni és borotválkozni. Jelenleg feleségével és négy egészséges gyermekével Texasban él.

Nick legutóbbi látogatásakor, 2019-ben kétszer megtöltötte a Budapest Arénát, ahová 2023. március 11-én visszatér, hogy megmutassa és elmondja, hogyan lehet nehéz helyzetében is elégedett az ember, és hogyan lehet mások számára is motiválónak lenni. 

Jegyeket itt lehet vásárolni.

Címkék