Kicsit kevesebb mint egy hét, és itt a karácsony, ami két dolgot jelent: eljött az utolsó pillanatos ajándékok ideje, és kitör a téli szünet, amikor két szelet bejgli között akár szuper programokat is csinálhatunk. Mi lenne, ha ezeket összekötnénk, és egyszerre intéznénk el a last minute ajándékvásárlást és találnánk egy igazán klassz kikapcsolódási lehetőséget? A Landventure városi játék pontosan ezt ígéri, ahol detektívekként nyomozhatunk, miközben felfedezzük Budapest és más városok izgalmas helyszíneinek rejtett titkait. Szuper ajándék lehet az egész családnak, gyerekeknek vagy a párunknak, amit aztán az aktív kikapcsolódás jegyében a téli szünetben le is játszhatunk.

Titkos kalandok, izgalmas küldetések

Nem titok, hogy imádjuk az adrenalindús szabadulószobákat, de nem mindig vágyunk arra, hogy 60 perc alatt kelljen kijutnunk egy lezárt helyiségből, sőt, mivel lételemünk, hogy kimozduljunk a városban, ezért most inkább a Landventurenyomozós játékai mellett tesszük le a voksunkat. 

Az izgalmas városi sétákat ajánljuk mindenkinek, aki szeretné jobban megismerni Budapestet, miközben titkos küldetésre indul, és szívesen bóklászik 1,5-2 órát a város legszebb részein, mialatt 1-2 kilométert lesétál az aktív kikapcsolódás jegyében.

A Landventure játékai során logikai feladatok és szuper kihívások várnak ránk, mindehhez pedig csak jó társaságra, egy feltöltött mobiltelefonra és mobilnetre van szükségünk. A legjobb, hogy az élményhez nem kell időpontot foglalnunk, a játék pedig bármikor szüneteltethető, így akár beülhetünk közben ebédelni vagy tarthatunk egy kis pihenőt, ha jobban megcsodálnánk a város egy-egy részletét. Ráadásul már nemcsak Budapesten kalandozhatunk, de akár a közeli Esztergomba is kiruccanhatunk, sőt Szegeden, Pécsen és Balatonfüreden is teljesíthetjük a Landventure küldetéseit.

Ugyan szuper kimozdulni a fővárosból, de most maradjunk Budapestnél, ahol olyan küldetések várnak ránk, mint A vírus, ahol egyenesen az emberiség sorsa a tét, de nyomozhatunk dr. Howard Stein, az után, és egy igazi kémjátszma közben megmenthetjük Ryan Finch ügynököt. Tematikus túrákra is mehetünk, például kincsek után nyomozhatunk a budai Várban, vagy fedett akcióban vehetünk részt a Margitszigeten. Ha szeretjük a kémregényeket, akkor a Kondor Vilmos híres könyvsorozata alapján készült játékot egyenesen imádni fogjuk, melyben Gordon Zsigmond bűnügyi zsurnaliszta bőrébe bújva eredhetünk a gyilkos nyomába

Ha pedig tombol kint a zimankó, és inkább nem merészkednénk a szállingózó mínuszok közé, akkor irány a Magyar Nemzeti Múzeum, ahol a beltéri küldetés során egy ősi rejtély után eredhetünk.

Személyre szóló élményajándék akár az utolsó pillanatban is

A küldetéseket a Landventure weboldalán keresztül percek alatt, pár kattintással meg tudjuk vásárolni. Ekkor egy kódhoz jutunk, aminek birtokában 1 éven belül bármikor elmehetünk a küldetés kiindulópontjára, itt pedig a kódot aktiválva kezdetét is veheti a nyomozós játék.

Választhatunk ajándékutalványt is, mely szuper last minute meglepetés lehet szeretteinknek, ráadásul rögtön ki tudjuk nyomtatni, és saját szöveggel személyre szabhatjuk. 

Az utalványt a megajándékozott 1 éven belül bármelyik általa választott játékra beválthatja. Az ajándék különlegessége, hogy nemcsak az ajándékkártyára írhatunk személyes üzenetet, hanem a benne rejlő küldetés első feladatának leírása elé, illetve utolsó feladványa után is beilleszthetünk egy személyre szóló szöveget, legyen az a megajándékozott vicces vagy kedves megszólítása, egy emlék felidézése, a kedvenc közös inside joke vagy bármilyen jókívánság, amivel duplán kellemes meglepetést okozhatunk, hiszen az ajándékozás és a játék beváltása között akár több hónap is eltelhet.

Ajándék családoknak, gyerekeknek, pároknak és tiniknek

A Landventure játékaiban nemcsak az a jó, hogy könnyedén szuper kalandot ajándékozhatunk magunknak vagy a szeretteinknek, de az is garantált, hogy minden korosztály élvezni fogja. A szórakoztató feladványok megfejtésében a gyerekek is nagy örömmel segítenek, és biztos, hogy senki sem fog unatkozni, mert mindenki megtalálja azt a kihívást, amiben ő a legjobb. 

A gyerekekkel ráadásul rendkívül fontos a rugalmasság, a játékot pedig bármikor megszakíthatjuk, hogy együnk valamit vagy lepihenjünk, így biztos, hogy igazán önfeledt családi élmény lesz, miközben a szabadban töltjük a napot. 

Ha párunkat ajándékoznánk meg, akkor nemcsak figyelmes, személyre szóló üzenetekkel dobhatjuk fel a meglepetést, de egy romantikus közös élménnyel is gazdagabbak leszünk, hiszen kéz a kézben fedezhetjük fel a város legszebb részeit, miközben igazi csapatmunkára lesz szükség a szórakoztató fejtörők megoldásához. 

Ha pedig bajban vagyunk, hogy mit ajándékozzunk a Z generációs tiniknek, akkor is helyben vagyunk, mivel a nyomozós játékhoz csak egy okostelefonra és mobilinternetre lesz szükség, így biztos, hogy otthonosan fogják magukat érezni a digitális környezetben, ráadásul a város remek hátteret ad az Insta-fotók és TikTok-videók elkészítéséhez.

Tehát ha az utolsó pillanatra hagytuk az ajándékvásárlást, vagy csak egy szuper kalandot keresünk magunknak, párunknak vagy a családunknak a téli szünetre, akkor irány a Landventure, ahol percek alatt elkészíthetjük a személyre szóló élményajándékot, vagy ötleteket gyűjthetünk a téli programnaptárunkba.

Címkék