Mindannyian voltunk gyerekek, ezért tudjuk, hogy a világ különösen szép, ha nem pontosan értjük, mit is jelentenek az árcédulákra felírt számok, és még soha semmit nem láttunk, ami olyan szép lenne, mint egy rózsaszín plüssunikornis, hiszen még csak 5 évre tudunk visszatekinteni az életünkben. Ezt a gondtalan rácsodálkozást némi fantáziával újra átélhetjük a gyönyörűen berendezett ünnepi kirakatok előtt is, ameddig be nem párásodik leheletünktől az üveg, ahogy közel hajolva próbáljuk szemügyre venni a legszebb tárgyakat.

Az ünnepek előtti időszak a legtöbbünk számára az ajándékok után futkosásról, a legjobb hozzávalók és a finom falatok beszerzéséről szól. Bár egyre több helyről halljuk, hogy lassuljunk le és éljük meg a karácsony hangulatát, sokszor ez is csak egy pluszfeladatnak hat, aminek elmulasztása lelkifurdalást okoz. Instant ünnepre hangolódási tippként ajánljuk a csodás karácsonyi kirakatok nézegetését, tanácsot azonban csak egyet adunk: mindenki karácsonyozzon úgy, ahogy jólesik.

Virágboltok

Idén is kitettek magukért a virágboltok, többségük csodás ünnepi díszbe öltözött, a magas portálok mögötti zöld világot nagyon kívánja a szem a téli szürkeségben. Az Astoria Rózsáinál helyes kis kertet varázsoltak az üzlet elé, ami különösen bájos a forgalmas környéken.

A Sasplanthoz már tavaly is ellátogattunk, idén is csodás fényfüzérek díszítik a kirakatot, amelyek még inkább kiemelik az üzlet Lechner tervezte épületének szépségét.

Viszont bezár a Philanthia, ritkaságszámba menő szecessziós portáljuk alatt azonban nagyon stílusosan búcsúznak. Szerencsére a most záró üzlettel szemben ott találjuk az Eau de Tihany csodás portálját, az áttört, hófehér díszek pedig könnyed, franciás hangulatot kölcsönöznek a környéknek, így nem kell szomorkodnunk. Bár az üzlet nem virágbolt, főszerep jut náluk a levendulának, a növény felhasználásával készült illatszereket, piperét árulnak.

Békebeli cukrászdák

A Gerbeaud-tól már szinte megszoktuk, hogy a különleges ünnepi fogások mellett minden évben csodás portállal köszöntik az ünnepet. Korábban már írtunk róla, hogy idén mivel készültek, a Vörösmarty téri vásárról érződő csodás illatok között pedig még inkább karácsonyi hangulatba ringat a csodás kirakat.

A Fény utcai Augustban ugyan az üzlet belső terében szabadul el az adventi hangulat, nem a kirakatban, de azért nem szerettük volna kihagyni a listánkból, annyira szépséges, jól fog esni egy kávé elkortyolgatása ebben a csodás környezetben.

Lakberendezési üzletek

Ha az Astoria felé sétálunk, már messziről fel fog tűnni a Wesselényi utca felől kiszűrődő fényár. A Solinfo Café kivilágítása igazán csodás, érdemes az oldalsó kirakatokat is megnézni.

A Home Therapy kis üzletében pedig nemcsak a kirakatot érdemes megcsodálni, szuper hangulatú kis vintage bolt, ahol mindig találunk valami kincset otthonunkba.

Veres Pálné utca

A Veres Pálné utca felé haladva három csodás üzletbe is belebotlunk egymás közelében. A Kapocs art home és a Laura Virág kirakatai szinte vetélkednek egymással, egész kis mesevilágot rendeztek itt be a tulajdonosok.

A közelükben található Big Ben Teaház zöld, üveges portálja pedig angolos hangulatot csempész a környezetbe.

A belvárosban tehát csodás hangulat vár, az üzletek között akár könnyed sétát is tehetünk, és még jobban elmerülhetünk a karácsonyra való várakozásban. Erre biztatunk mindenkit, hiszen nincs is kellemesebb, mint egy forralt borral a kézben szemlélni a csodás kirakatokat.

Címkék