Ismeritek a Tom Dixon márkát? Ha elsőre nem is tudjátok hová tenni, akkor is előfordulhat, hogy láttatok részleteket valamelyik kollekciójából. Például ha ittatok már egy kávét a Solinfo Caféban, ahol a lámpáktól kezdve a fotelekig minden a márka szüleménye. De a Solinfo egyáltalán nemcsak kávézó, hanem egy egyre csak bővülő, budapesti dizájnbirodalom, ami egy családi vállalkozásból kinőve ma több világszínvonalú külföldi márka gyűjtőhelye. Bejártuk legújabb egységüket, a Solinfo Shopot, ahol kifinomult dizájntárgyak közül válogathat az, aki egy életre vásárolna.

Aki jár-kel a Wesselényi és Rumbach Sebestyén utcában, már biztosan kiszúrta a dizájnlámpákkal és egyéb menő kiegészítőkkel teli, stílusos üzletet, a Solinfót. A kreatív szakmában nem kell bemutatni a nevet, de tulajdonképpen laikusként is többfelé találkozhattunk már vele a városban: így ha valahonnan ismerősnek tűnnek az üvegportál mögött kiállított tárgyak, az nem véletlen, a városban meglehetősen sok hely enteriőrjéért felelősek. Így ha jártatok már a Bestiában, a DiVinóban, a Fricskában, az IGEN-ben, a Libertében vagy a Bellozzóban, akkor már találkoztatok a munkáikkal.

Ma már szinte hihetetlen, de a Solinfo egy kis családi lámpaüzletként indult a Király utcában. Mostanra azonban egy profi és elhivatott dizájnvállalkozássá fejlődött, ahol nemcsak bútorokat és kiegészítőket vásárolhatunk, de szakmai tanácsokat és belsőépítészeti tervezéstől a kivitelezésig tartó szolgáltatást is kérhetünk. A Solinfo nevet a kávézójuk kapcsán is hallhattuk már (mi is ajánlottuk korábban klassz tanulós helyként), hiszen két üzletük között, mint egy ötletes és élő bemutatótér húzódik meg, sütikkel, kávéval, dzsúszokkal kiegészülve.

A bemutatóhelyet azért mondjuk, mert minden, amit itt látunk, a híres brit márka, a Tom Dixon nevét hirdeti, a lámpától a fotelekig. Azonban ha vásárolni szeretnénk, eggyel odébb érdemes mennünk: a kávézó mellett jobbra találjuk a Vitra Concept Store-t (lámpákkal, bútorokkal), balra pedig a Solinfo Shopot.

Utóbbi a a Solinfo márkacsalád legújabb tagja: egy belvárosi üzlet, ahol 2018 decembere óta Bíró András belsőépítésznek hála exkluzív belső térben válogathatunk a Tom Dixon dizájntárgyak között. Magyarországon ez az első és egyetlen hely, ahol ezt megtehetjük, vagyis ahol kifinomult stílusú kávéfőzőtől kezdve lámpákon és gyertyákon át vázáig rengeteg egyedi és értékes dekor- valamint használati tárgy közül szerezhetjük be azokat, amikkel akár a saját otthonunkat is díszítenénk.

De hogy ki és mi is a Tom Dixon? A márka névadó tervezője egy vérbeli önképző innovátor, kinek fáradhatatlan munkája és progresszív szemlélete meghatározta az elmúlt évtizedek design trendjeit. A nagy múltú márka korszakalkotó termékei formabontó módon elegyítik az experimentális formatervezést innovatív gyártástechnológiával és páratlan stílusérzékkel, így alkotva igazán különleges és karakteres darabokat.

Ezeken a termékeken kívül egy másik márka is színre lép a Shopban; a Native Union, ami kiemelkedő minőségű elektronikai dizájnkellékeiről ismert. Mi például hamar beleszerettünk a külön nőkre és férfiakra szabott telefontokokba, de ezeken túl sem nehéz az üzletben bevásárolni. Azzal viszont mindenképp érdemes tisztában lenni, hogy a képviselt márkák nívósak, és ehhez méltó módon magas árkategóriával bírnak. Egy biztos, itt mindenki találhat magának egyéniségéhez illő kincset, aki dizájntudatos, és egy életre szeretne vásárolni.