Kicsit több mint egy hetünk van karácsonyig, így ha szeretnénk magunkat egyszerre átadni az ünnepi hangulatnak és pikk-pakk elintézni az ajándékok beszerzését, valamint a bevásárlást, akkor irány Óbuda legnagyobb bevásárlóközpontja, a GOBUDA Mall, ahol december 17-én a kicsiket és a nagyokat is szuper adventi koncertek várják. Rutkai Bori és Szalóki Ági a gyerekeket varázsolja majd el, a nagyobbakat pedig Nyári Károly adventi jazzkoncertje hangolja az ünnepekre.

Ünnepi készülődés a karácsonyi koncertek ölelésében

A karácsonyt megelőző utolsó hetekben már mindenki ünnepi lázban ég, azonban a teendőkből sincs hiány. Ha még hiányzik egy-egy ajándék a fa alá, vagy az ünnepi fogásokhoz keresünk hozzávalókat, netán csak szeretnénk egy kávé mellett megpihenni, vagy a boltok felkeresése után bekapnánk valami finom, karácsonyra hangolt falatot, akkor vegyük az irányt a GOBUDA Mall felé. Óbuda legnagyobb bevásárlóközpontjában mindent megtalálunk, ami a karácsonyi készülődéshez elengedhetetlen, legyen szó ételek, italok, édességek beszerzéséről vagy az ajándékokról.

December 17-én ráadásul mindezt megkoronázzák majd a generációkat összekötő koncertek, a legkisebbeket a Rutkai Bori Banda és Szalóki Ági várja majd, míg a kicsit idősebbek Nyári Károly adventi jazzkoncertjén felcsendülő örökzöld melódiákkal hangolódhatnak az aranyvasárnapra és a közelgő karácsonyra. A koncertek között megpihenni vágyók pedig az Utazó Planetáriumban ismerkedhetnek meg a csillagok varázslatos és titokzatos világával.

Kávébirodalom, csokimennyország és édességpalota

A galérián található Cafe Freiből szinte páholyból élvezhetjük a karácsonyi koncerteket, egy különleges pörkölésű afrikai kávé vagy egy klasszikus forró csoki társaságában. Ha pedig csoki, akkor érdemes felkeresni a GOBUDA Mall csokimennyországát. A főbejárat mellett találjuk a Stühmer csokoládéboltot, ahol közel 180 négyzetméteren várnak ránk az édességek, ráadásul itt nemcsak ajándékba válogathatunk a finomságok közül, de a cukrászdában pihenésképpen mi is elfogyaszthatunk egy szelet sütit vagy kávét.

Édességekért a The Box Donutba is érdemes benézni, ahol a karácsony ízeire egy fánkkockába töltve találhatunk rá: a fahéjas, az almás, a trüffeles, a csupa csoki vagy a Bourbon vaníliás fánk akár az ünnepi asztalon is remekül mutat. 

Édességekből nincs hiány a GOBUDA Mallban, a Szamos Cukrászdában a csokik, szaloncukrok, bonbonok, pralinék és sok más finomság színes kavalkádja vár ránk, melyeket helyben is elfogyaszthatunk, illetve hazavihetjük vagy éppen a fenyőfára aggathatjuk őket. Ha pedig nincs kedvünk bíbelődni az ünnepi tortával, a Szamos-torta mindig kiváló alternatívát és sikert jelent.

Ha éppen nem édességet keresünk, és kávézni sincs kedvünk, de vágyunk a karácsony ízeire, akkor ugorjuk be az OXO Bubble Tea-be, ahol az Apple Pie Latte, a Chai Latte, a Pumpkin Spice Latte vagy a Creamy Biscuit Latte garantáltan ünnepi hangulatba hoz minket.

Az ünnepi lakomák elengedhetetlen hozzávalói

A GOBUDA Mallban mindent megtalálunk, ami a tökéletes ünnepi vacsorához elengedhetetlen. Kerüljön az asztalra szűzpecsenye, mangalicakolbász vagy bárányborda, a Hússzabóságban prémium-alapanyagok várnak ránk, akár konyhakész állapotban, sőt, a minőségi húsok mellé még elkészítési tippek is járnak a hentestől. 

A karácsonyi menü másik fontos része a hal, melyet a The Fishmongernél tudunk beszerezni. A Budaörsi Halpiac exkluzív halboltja és étterme a GOBUDA Mall földszintjén remek alapot jelent egy különleges karácsonyi fogáshoz, ha magunk akarjuk elkészíteni, vagy ha csak beülnénk egy ünnepek előtti vacsorára.

A Belga Pékséget is érdemes felkeresni, ahol olyan különleges pékárukkal találkozhatunk, mint a vörös áfonyás kenyér, a purpur vekni vagy a francia bagett, sőt mézeket és lekvárokat is beszerezhetünk, ha fel szeretnénk dobni a karácsonyi reggeliket.

Az édességek, a húsok, a halak és a kenyerek mellett már csak az italok hiányoznak az ünnepi lakomáról, ezeket pedig a Radovin Borkereskedésben szerezhetjük be könnyedén. A legjobb hazai, francia, olasz és spanyol borok mellett a világ minden tájáról származó valódi italkülönlegességek, különböző párlatok, whiskyk és ginek is nagy választékban állnak rendelkezésünkre.

Ha pedig teli a kosarunk, megvannak az ajándékok, és kimerültünk a vásárlásban, akkor térjünk be a BelFritbe, ahol belga hasábburgonya, vadlazacos seafood box vagy camembert-es hamburger mellett lazíthatunk.

A GOBUDA Mall adventi programjairól itt találjátok a részleteket.

Címkék