Novemberben még azon izgultunk, hogy miután az Advent Bazilika is bekerült Európa legmenőbb karácsonyi vásárai közé, hányadik helyen végez majd. Megtudtuk: harmadszorra is a dobogó legfelső fokára került, vagyis a legjobb lett.

Gratulálunk az Advent Bazilika szervezőinek, mert a méltán népszerű karácsonyi vásár lett a legjobb európai ünnepi forgatag. A versenyt a European Best Destinations nevű oldal rendezi meg évről évre, az egyes vásárokra online szavazhatott bárki, akinek kedve volt hozzá és szereti a karácsonyi vásárokat. Az idén december 8-ig lehetett szavazni, a nyertes pedig az Advent Bazilika lett, ami korábban már két alkalommal (2019-ben és 2021-ben) is diadalmaskodott a rangos mezőnyben. Olyan nagyágyúkat utasított maga mögé, mint a műfaj legendái, a bécsi, a gdański, a bázeli, a prágai és a brüsszeli karácsonyi vásár. Ha még sosem jártál a Bazilikánál az adventi időszakban, akkor most már csak ezért is látogass el, és oldódj fel az ünnepi hangulatban

3 dolog, ami miatt szeretjük az Advent Bazilikát

  • A Zrínyi utcán keresztül szeretjük megközelíteni a vásárt, így fokozatosan tárul fel előttünk, és a maga teljességében akkor látjuk meg először, amikor az utc végén kiérünk a térre.
  • A Bazilikát színes és látványos fényfestés teszi ünnepi hangulatúvá az egyébként is gyönyörű épületet. 
  • Végül, de nem utolsósorban a korcsolyapálya

Forrás: Forbes.com 

Címkék