Bréking / shopping

szerkesztés

Ismét az Advent Bazilika lett Európa legszebb karácsonyi vására

Szerzők

  • We Love Budapest

2021. 12. 11. 15:12

Idén is a Szent István-bazilika előtt rendezett Advent Bazilikát választották Európa legjobb karácsonyi vásárának. A European Best Destinations független utazási portál tíz napig tartó online szavazásán a budapesti rendezvényre 163 országból csaknem 25 ezer szavazat érkezett.

A verseny végeredményét 163 ország 173 ezer 620 szavazója alakította, legtöbben az Egyesült Királyságból voksoltak. Az Advent Bazilika nem pusztán az összesített szavazáson végzett az élen, de az Angliából és az Egyesült Államokból érkezők körében is az abszolút kedvencnek bizonyult. Az Advent Bazilika évek óta az európai élmezőnyben szerepel: 2020-ban a második helyet szerezte meg a szavazáson, 2019-ben pedig az élen végezve, első ízben viselhette a legjobbnak járó címet.

A január 1-jéig látogatható karácsonyi vásár idén tizenegyedik alkalommal fogadja az érdeklődőket különleges szelfiponttal, a Bazilikára vetített 3D-fényfestéssel, ingyenesen igénybe vehető korcsolyapályával, valamint csaknem 100 kézműves és gasztronómiai kiállítóval. A látogatók érdekében a rendezők több, a törvényi előírásoknál szigorúbb intézkedést hoztak. A vásár belvárosi gyalogosforgalomtól elzárt részébe kapukon keresztül, védettségi igazolvány ellenőrzése után lehet belépni. A vásári sokadalom fellazítása érdekében további kisebb vásári helyszíneket alakítottak ki, ahol a hely adottságai miatt nem gyűlhet össze tömeg.

Forrás: MTI 

Hasonló tartalmak

Admin mode