Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Látnivalók és kultúra

A Müpa egyik legnépszerűbb előadása – A Recirquel sikerdarabja, a Kristály a Millenárison tér vissza

A Recirquel előadásait mindig hatalmas várakozás előzi meg, ugyanis a hazai újcirkusz társulat darabjai pár óra erejéig egy fantasztikus és varázslatos világba repítenek minket. Az adventi időszak és az ünnepi készülődés egyik kedvenc előadása, a téli meseországot felelevenítő Kristály most megújult formában és vadonatúj helyszínen tér vissza. A Millenáris különleges terében, az Üvegcsarnokban élvezhetjük a látványos elemekkel kibővített előadást, melyet december 6. és január 15. között nem kevesebb, mint 69 alkalommal tekinthetünk meg.

A Recirquel előadásairól már számos alkalommal beszámoltunk, sőt Vági Bencével, a társulat művészeti vezetőjével beszélgettünk is, hiszen a cirkusz, a tánc és a színház egysége, melyet hazánk újcirkusz társulata a színpadra varázsol, minden egyes alkalommal lenyűgöz minket.

A 2018-ban bemutatott Kristály szinte rögtön a családok kedvenc adventi programjává vált, kicsiket és nagyokat, gyerekeket és felnőtteket egyaránt elvarázsol a szívmelengető produkció.

A 2018-ban bemutatott Kristály szinte rögtön a családok kedvenc adventi programjává vált, kicsiket és nagyokat, gyerekeket és felnőtteket egyaránt elvarázsol a szívmelengető produkció.

A Vági Bence által színpadra álmodott történetben Hólandia fagyos földjére utazhatunk, ahol tilos a nevetés és a jókedv. Ahhoz, hogy a birodalom jégbe fagyott lakói felolvadjanak, mindenkire szükség lesz. A szereplők a nézőkkel közösen kutatják a szeretet mindent átjáró melegségét és a fény reményét, hogy segítségükkel megolvasszák a Kristály királynő jéggé dermedt szívét. A produkció egyik legfőbb különlegessége, hogy a játéktér kialakításának köszönhetően a hagyományos előadásoktól eltérően itt nem székeken ülve figyeljük a történetet. 

Amint belépünk az illúziókkal teli, hófödte térbe, magunk is annak aktív részesévé válunk, és a fellépőkkel együtt lélegezve, karnyújtásnyi távolságból követhetjük a fejünk felett elsuhanó artisták minden mozdulatát.

Amint belépünk az illúziókkal teli, hófödte térbe, magunk is annak aktív részesévé válunk, és a fellépőkkel együtt lélegezve, karnyújtásnyi távolságból követhetjük a fejünk felett elsuhanó artisták minden mozdulatát.

Az előadás, amelynek az elmúlt négy évben a Müpa mellett felállított cirkuszi sátor adott otthont, idén új helyszínre, a Millenáris Üvegcsarnokába költözik. A lényegesen nagyobb előadótérnek köszönhetően a produkció új díszlet- és látványelemekkel egészül ki, így azoknak is új élményt nyújthat, akik korábban már látták. 

Kristály-világ úrnőjének szerepét az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a csodás hangú Horányi Juli énekli majd, a mókás Manó szerepében pedig a Recirquel korábbi előadásaiból is ismert Egyed Brigittát láthatjuk. A társulat állandó tagjaihoz ezúttal is számos vendégművész csatlakozik, köztük az ország legbravúrosabb hiphoptáncosaival. A mesébe illő hangulatot Terjék Gábor és Mester Dávid eredeti és átdolgozott zeneművei, Klimó Péter díszlete és Kasza Emese jelmezei teszik teljessé.

Jegyvásárlás


Az előadásokról 
ide kattintva találtok további információt, és ugyanitt tudtok jegyet vásárolni.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Oscar-nap a Művészben

Március 11-én 96. alkalommal díjazza az előző év legjobb filmjeit és filmeseit az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Nincs is jobb hangolódó program a gálára, mint a március 10-ei Oscar-nap a Művészben, amikor 13 órától estig jelölt filmeket nézhetünk meg.

Kultúra

Janikovszky-est a vaksötétben – avagy a lemez két oldala

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület közreműködésével március 13-án a Lurdy Moziban egy egyedülálló képzeletszínházi előadásban lesz részünk, A lemez két oldala címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra és szavakra koncentrálva fedezhetjük fel mindennapjaink rejtett oldalait.

Kultúra

Mai Manó fotográfiái

A PaperLab Galériában kiállított 50 fotóból álló, ingyenesen megnézhető válogatásban olyan alkotásokat láthatunk, amelyeket Mai Manó fotográfus a budapesti műtermeiben készített a századforduló környékén.

Kultúra

NYOMIK – még mindig premier előtt

Surányi Judit Nyomik című filmje 2025 körül fog mozikba kerülni, de szerencsére nem kell addig várnunk, ha meg akarjuk nézni: március 9-én egy laza bulival egybekötve lesz a vetítése a Premier Kultcaféban.

Neked ajánlott

A