Szponzorált / látnivalók és kultúra

szerkesztés

A Müpa egyik legnépszerűbb előadása – A Recirquel sikerdarabja, a Kristály a Millenárison tér vissza

Szerzők

  • Támogatott szerkesztőségi tartalom

2022. 11. 22. 14:04

A Recirquel előadásait mindig hatalmas várakozás előzi meg, ugyanis a hazai újcirkusz társulat darabjai pár óra erejéig egy fantasztikus és varázslatos világba repítenek minket. Az adventi időszak és az ünnepi készülődés egyik kedvenc előadása, a téli meseországot felelevenítő Kristály most megújult formában és vadonatúj helyszínen tér vissza. A Millenáris különleges terében, az Üvegcsarnokban élvezhetjük a látványos elemekkel kibővített előadást, melyet december 6. és január 15. között nem kevesebb, mint 69 alkalommal tekinthetünk meg.

A Recirquel előadásairól már számos alkalommal beszámoltunk, sőt Vági Bencével, a társulat művészeti vezetőjével beszélgettünk is, hiszen a cirkusz, a tánc és a színház egysége, melyet hazánk újcirkusz társulata a színpadra varázsol, minden egyes alkalommal lenyűgöz minket.

A 2018-ban bemutatott Kristály szinte rögtön a családok kedvenc adventi programjává vált, kicsiket és nagyokat, gyerekeket és felnőtteket egyaránt elvarázsol a szívmelengető produkció.

Fotó: Müpa

A Vági Bence által színpadra álmodott történetben Hólandia fagyos földjére utazhatunk, ahol tilos a nevetés és a jókedv. Ahhoz, hogy a birodalom jégbe fagyott lakói felolvadjanak, mindenkire szükség lesz. A szereplők a nézőkkel közösen kutatják a szeretet mindent átjáró melegségét és a fény reményét, hogy segítségükkel megolvasszák a Kristály királynő jéggé dermedt szívét. A produkció egyik legfőbb különlegessége, hogy a játéktér kialakításának köszönhetően a hagyományos előadásoktól eltérően itt nem székeken ülve figyeljük a történetet. 

Amint belépünk az illúziókkal teli, hófödte térbe, magunk is annak aktív részesévé válunk, és a fellépőkkel együtt lélegezve, karnyújtásnyi távolságból követhetjük a fejünk felett elsuhanó artisták minden mozdulatát.

Fotó: Müpa

Az előadás, amelynek az elmúlt négy évben a Müpa mellett felállított cirkuszi sátor adott otthont, idén új helyszínre, a Millenáris Üvegcsarnokába költözik. A lényegesen nagyobb előadótérnek köszönhetően a produkció új díszlet- és látványelemekkel egészül ki, így azoknak is új élményt nyújthat, akik korábban már látták. 

Fotó: Müpa

Kristály-világ úrnőjének szerepét az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a csodás hangú Horányi Juli énekli majd, a mókás Manó szerepében pedig a Recirquel korábbi előadásaiból is ismert Egyed Brigittát láthatjuk. A társulat állandó tagjaihoz ezúttal is számos vendégművész csatlakozik, köztük az ország legbravúrosabb hiphoptáncosaival. A mesébe illő hangulatot Terjék Gábor és Mester Dávid eredeti és átdolgozott zeneművei, Klimó Péter díszlete és Kasza Emese jelmezei teszik teljessé.

Fotó: Müpa

Jegyvásárlás


Az előadásokról 
ide kattintva találtok további információt, és ugyanitt tudtok jegyet vásárolni.

Hasonló tartalmak

Admin mode