Bréking / gasztró

szerkesztés

Bezár a Hauer – 5 évig bírta az újranyitott Rákóczi úti cukrászda

Szerzők

  • We Love Budapest

2022. 11. 22. 16:09

2017. augusztus 20-án nyitott újra a Hauer, de a jelenlegi gazdasági helyzetben, az alapanyag- és az energiaárak felszökése miatt fájó szívvel, de úgy döntöttek, nem üzemel tovább Hauer Rezső öröksége.

A cukrászda története 1899-ben kezdődött: Hauer Rezső alapította a mai Rákóczi úton található vendéglátóhelyet, mely hamar kedvenccé vált. A nagypolgári szalon számos irodalmi, közéleti személyiség kedvence volt, sokan választották akár fél napokra is az itteni ücsörgést. A legendás Hauer-krémes és a többi tradicionális sütemény mellett a kávé is fontos állomás volt. Az államosítás után sajnos egyre szomorúbbá vált a '20-as, '30-as évek szeretett cukrászdájának a története, sokszor bezárt-nyitott, de régi fényét ekkor sosem kapta vissza.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Legutóbb 2017-ben próbálkoztak újrahangolni és a múlt legfényesebb éráit megjeleníteni a süteményeikben. Dobost, Lúdlábat, puncstortát, mignont is kínáltak például. 

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Sajnos a mostani gazdasági helyzet teljesen ellehetetlenítette a néhai legendát, pláne, hogy egy nagyobb üzlethelyiségről beszélünk, amelynek már a befűtése is óriási teher. És akkor még nem beszéltünk az alapanyagárak horrorisztikus emelkedéséről és az elmúlt két év turisztikai veszteségeiről. 

Szomorú a búcsú, a Hauer süteményespultjai határozatlan ideig sajnos már nem telnek meg tortákkal. 

Forrás: Hauer Cukrászda Facebook-oldala

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode