Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Gasztró

Egyre több vendéglátóhelyről hozhatjuk el eldobható dobozok helyett cseredobozokban az ételt

Egyre több étterem dönt úgy, hogy az egyszer használatos, elviteles dobozokat többször használhatókra cseréli, így az újrahasznosítás helyett a körforgásos szemléletet erősítik. Itthon a Rakun Dobozközösség segíti az éttermeket és a vásárlókat, hogy a visszacserélhető dobozok ne kallódjanak el.

Az egyszer használható elviteles dobozok helyett sokkal környezettudatosabb, ha többször használható dobozokban hozzuk el az ételeket. Abban, hogy ez zökkenőmentesen működjön és a vendéglátóhelyek is be tudják tartani az élelmiszer-higiéniai szabályokat, a Rakun Dobozközösség segít. A cseredobozrendszerhez csatlakozva a vendég egy olyan dobozt kap, amit ha visszavisz, az étterem beveszi elmosásra, és az aktuális rendelését egy ugyanilyen, már elmosott és fertőtlenített dobozban kapja meg. A Dobozközösség egy applikációval működik, ennek segítségével a házhoz rendelés is megoldható, ilyenkor a futárnak kell visszaadni a használt dobozt. 

A budapesti elfogadóhelyek között ott van többek között a Dobrumba, a Pingrumba, a Czakó Kert, a Kalicka, a Púder, a Zoska, a Ropogó, a Gettó Gulyás és a Napfényes Étterem is.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Új egységet nyitott a Salve, már Újbudán is kapható Ferencváros egyik legjobb pizzája

Könnyed tészta, remek olasz alapanyagok, friss saláták, kedves kiszolgálás – Újbudán is van már Salve pizza!

Gasztró

Keződik az asztalfoglalás a jubileumi, meghosszabbított Országos Étterem Hétre

A jubileumi, 25. alkalmat ünnepelve tavasszal a szokásosnál hosszabb ideig várja majd a vendégeket az Országos Étterem Hét rendezvény.

Neked ajánlott

A