Egyre több étterem dönt úgy, hogy az egyszer használatos, elviteles dobozokat többször használhatókra cseréli, így az újrahasznosítás helyett a körforgásos szemléletet erősítik. Itthon a Rakun Dobozközösség segíti az éttermeket és a vásárlókat, hogy a visszacserélhető dobozok ne kallódjanak el.

Az egyszer használható elviteles dobozok helyett sokkal környezettudatosabb, ha többször használható dobozokban hozzuk el az ételeket. Abban, hogy ez zökkenőmentesen működjön és a vendéglátóhelyek is be tudják tartani az élelmiszer-higiéniai szabályokat, a Rakun Dobozközösség segít. A cseredobozrendszerhez csatlakozva a vendég egy olyan dobozt kap, amit ha visszavisz, az étterem beveszi elmosásra, és az aktuális rendelését egy ugyanilyen, már elmosott és fertőtlenített dobozban kapja meg. A Dobozközösség egy applikációval működik, ennek segítségével a házhoz rendelés is megoldható, ilyenkor a futárnak kell visszaadni a használt dobozt. 

A budapesti elfogadóhelyek között ott van többek között a Dobrumba, a Pingrumba, a Czakó Kert, a Kalicka, a Púder, a Zoska, a Ropogó, a Gettó Gulyás és a Napfényes Étterem is.

Címkék