A tel-avivi ízekbe beleszeretve a Kiss testvérpár először Győrben nyitotta meg Csicseri névre keresztelt, közel-keleti és európai hatásokon alapuló „egészségéttermét”, október elejétől azonban már Erzsébetvárosban is kóstolhatjuk a fantasztikus ízű és rendkívül laktató pitákat, salátákat és bowlokat.

Kétségtelenül vannak olyan gasztronómiai trendek, amik időnkét hullámszerűen árasztják el a piacot, hogy lecsengésük után már érkezhessenek is a következők. Azonban ezek a trendhullámok nem csak úgy jönnek és mennek, számos képviselőjük maradandót alkotva emeli a szintet és válik a fővárosi gasztronómia egyik hosszan ragyogó ékkövévé. Így volt ez a barbecue, a burgerek, a pokék vagy a nápolyi pizzák terén, és így van ez jelenleg a brunchozók és a közel-keleti konyhák esetében is.

Csongorék rengeteget utazgattak, és még többet kísérleteztek otthon, mire kialakult a rendkívül friss, ütős és alapanyag-központú ízviláguk, aminél adott volt az izraeli-arab konyha, de nem félnek beépíteni az európai vagy akár a hawaii pokés ötleteket sem. A lényeg, hogy friss legyen, ínycsiklandozó és a lehető legegészségesebb.

Kóstoltunk egy avokádós halloumisalátát (friss salátamix, halloumi grillsajt, kruton, avokádó, mentalevél, paradicsom, csicseriborsó, mézes-mustáros öntet – 2890 Ft), egy ízorgia falafel sabich bowlt (friss falafel, hummusz, padlizsán, vörös káposzta, paradicsom, uborka, petrezselyem, mangó-kurkuma-öntet, quinoa és barna rizs – 3290 Ft) és egy fantasztikus fűszerezésű crunchy shawarma bowlt (grillcsirke, gránátalma, pirított hagyma, cékla, paradicsom, mangó, mentalevél, mézes-mustáros öntet, quinoa és barna rizs – 3490 Ft) is, de hogy melyik volt a kedvencünk, nem tudnánk egykönnyen választani.

A saláták és a pokézókból ismert bowlok mellett kérhetünk pitában is ételeket, de a házi készítésű dzsúsz- és smoothie-kínálat is megér egy misét, kezdve a macskajajra (is) ajánlott és frissen préselt green detox dzsúsztól (uborka, alma, menta, gyömbér, saláta – 1290 Ft / 0,4 l), egészen a beszédes nevű, közönségkedvenc smoothie-ig, a mango pornig (mangó, banán, joghurt, méz – 1490 Ft / 0,4 l). 

A Csicseri üdítően jó hely, elképesztően jó kisugárzással és lüktetéssel, valamint egy olyan csapattal, amiből egyszerűen árad a kedvesség és a pozitív energia. Amilyen pici a hely, legalább akkora egészség- és energiabomba, ahova ha belépsz, egyből beszippant a színes, izgalmas és jóízű világa. Abból a dübörgő erzsébetvárosi lokációból kitűnni, ahol kétméterenként újabb és újabb vendéglátóhelyek várnak, kalapemelést érdemlő produkció. Ha pedig egyszer elül a trendhullám, ez az icipici étterem vígan szörfözik majd itt tovább. Csicseri! Isten hozott Budapesten!

Címkék

Elérhetőségek

Csicseri 1074 Budapest, Dob utca 16. Facebook-oldal