Regényekből és filmekből már jól ismerjük a legendás Orient expresszt, aminek fényűző kocsijaiban mi is szívesen átszelnénk Európát – ha nyernénk a lottón. Menetrendjét most meghosszabbították decemberig, ráadásul a 20-as évek pompáját visszahozó vonat Budapesten is áthalad.

Noha az egyik legromantikusabb vonaton egy vagyonba kerül az utazás, attól még álmodozni lehet róla. Az Orient expressz annyira ikonikus, hogy regényekben és filmekben is gyakran felbukkan, a 20-as, 30-as évek fényűző világát visszahozó vonatot pedig még mi is elcsíphetjük, ugyanis a Venice Simplon-Orient-Express kocsijai karácsony körül begurulnak Budapestre. Az új útvonal 10 különböző állomást foglal magában, köztük van Párizs, Bécs, Amszterdam, Velence, Firenze, Prága és Budapest is. 

Habár a márványkáddal, korlátlan pezsgővel és 24 órás concierge-szolgálattal ellátott lakosztályokban nem feltétlenül engedhetünk meg magunknak egy éjszakát, de a december 20-án Párizsból induló kocsit azért érdemes lesz megkeresni a Nyugati pályaudvaron, hogy legalább bekukucskáljunk az ablakon. Ha pedig érdekel minket az Orient expressz luxusvilága, érdemes végigböngészni a vonatot üzemeltető cég oldalát.

Forrás: TimeOut

Címkék