2022. szeptember 9–11. között harmadszor rendezik meg A mi terünk / Our Space fesztivált, melynek célja, hogy megmutassa, hogyan tudjuk közösségi összefogással élhetővé és szerethetővé tenni városi tereinket.

A Pro Progressione, illetve a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. és a Józsefvárosi Önkormányzat közös munkája tavaly ősszel kezdődött, azzal a céllal, hogyan lehetne a város ikonikus terét, a Rákóczi teret az itt lakók és a Budapestre látogató hazai és külföldi turisták számára is vonzóbbá tenni. Az azóta megvalósult több közös program – Szabihíd-OFF / Our Space, Táncol a tér is / táncművészeti minifesztivál – után most ősszel sokkal szorosabb együttműködésre készülnek.

A programok között ezúttal is találhatunk koncerteket, beszélgetéseket, workshopokat. Az első estén izgalmas kerekasztal-beszélgetésnek lehetünk hallgatói, ahol a meghívott vendégek (Simon Balázs, az Utcaszínházi Alkotóközösség alapítója és igazgatója, Simon Andrea, a MOME oktatója, Horváth Kristóf slammer, színész, a Tudás Hatalom alapítója és Petrányi Barna, a Pro Progressione ügyvezetője) a művészet szerepéről, fontosságáról és a közösségi művészet elmúlt 30 évéről beszélgetnek, a beszélgetés után pedig Horváth Kristóf minikoncertjét is meghallgathatjuk.

Szombaton Józsefváros történetét és ikonikus épületeit is megismerhetjük a Mesél a tér című városi sétán, a Pinkponilo csapatának workshopjába vagy egy közösségi uzsonnába is bekapcsolódhatunk, a zenekedvelőket pedig szintén többféle programmal és stílussal várják: a térre költözik a House.Music.Europe-projekt lószállítóból kialakított installációja, amely különböző, generációinkban rejlő történeteket alakít zenévé. Délután pedig a Tango Harmony Budapest argentintangó-zenekar koncertjén is táncra perdülhetünk.

Vasárnap a hazai kortárs táncművészet számos neves képviselőjével találkozhatunk, ha ellátogatunk a Rákóczi térre. 11 órától fellépnek többek között a Willany Leó Improvizációs Táncszínház táncosai, Bot Ádám (Ziggurat Project) és a Közép-Európa Táncszínházból ismert Dabóczi Dávid is.

A részletes program elérhető A mi terünk / Our Space Facebook-eseménynél vagy ezen az oldalon, az egyes eseményeken való részvétel mindenki számára ingyenes.

Címkék