A Cioccolatte fagyimesterei, Szilvia és Giuliano immár három éve hozzák el számunkra egzotikus országok különleges ízeit fagylalt formájában. Nyolc héten át hetente egy-egy újabb ország mutatkozik be limitált fagyik segítségével. A mi nyaralásunknak ugyan vége, de még négy helyszín hátra van a július végén kezdődő Sweet Escape-ből. Édes kiruccanást tehetünk egzotikus tájakon a Cioccolatte segítségével.

2020-ban a Covid miatt lezárt határok a legtöbbünket távol tartották attól, hogy nagyobb utazásokat tegyünk, sokan hiányoltuk a nyaralást, az egzotikus tájakat és a különleges ízeket. Nem voltak ezzel másképp Szilvia és Giuliano, a Cioccolatte fagyimesterei sem, akik a búslakodás helyett megalkották a Sweet Escape-et, az egzotikus országokhoz kapcsolódó limitált ízeknek pedig olyan nagy sikerük lett, hogy az esemény hagyományt teremtett, idén harmadszor indul az édes játék, július végétől nyolc héten át próbálhatunk hetente új országhoz kapcsolódó 2-3 limitált ízt. Szilvi és Giuliano minden állomás legkarakteresebb süteményeit, italai vagy ételeit (sőt akár a kubai szivarok zamatát) kutatják fel, és gondolják újra igazi olasz fagyiízekben.  

Nagyon fontos számunkra, hogy minden állomáson valami egzotikus, helyi különlegességgel rukkoljunk elő, és, hogy évről évre szintet lépjünk, és keressük a lehető izgalmasabb megoldásokat. Olyan kapcsolódási pontokat keresünk, ami számunkra is varázslatos ízek, akár találkoztunk is velük utazásaink során” – meséli Szilvi és Giuliano. 

A sort Srí Lanka kezdte, egy jackfruitos és egy teás, valamint egy különleges helyi rózsavizes kesudiósütire utaló fagyival, majd Korea mutatkozott be egy csípős, mangó-kimcsis, egy licsis és szintén egy helyi édességet idéző ízzel, de Jamaica és Brazília ihlette gombócokat is kóstolhattunk. Vajon mi lesz a következő állomás? Hamarosan kiderül, csak figyeljük a Cioccolatte Facebook-oldalát

Címkék