Az idei nyár hazai filmsikere, az Együtt kezdtük nosztalgikus és humoros utazás a Balaton partjára és a saját fiatalkorunkba, mert az is újraélheti a diákságát és az azt követő fiatal felnőtt kort, aki már rég túl van rajtuk. A mozi werkfilmje nemcsak azoknak csinál kedvet a filmhez, akik még nem látták, de azoknak is az újrázáshoz, akik már igen.

Az Együtt kezdtük című romantikus nyári vígjáték kilenc fiatal sorsát követi nyomon, és bár mindössze pár nap történéseit foglalja össze, sokkal többet tudunk meg róluk: mindazt, ami az érettségitől a filmbeli esküvőig tartó 10 évben megesett velük. A filmet Budapesten, Londonban és elsősorban a Balaton északi partján forgatták, utóbbi helyszínen egy teljes hónapot töltött együtt a stáb, ami igazán irigylésre méltó dolog, még akkor is, ha tudjuk, hogy nem szórakozni mentek oda, hanem dolgozni. De mint az a werkfilmből kiderül, az ott töltött idő alatt mégis úgy érezte magát mindenki, mintha családi körben lenne. Persze ebben benne van az is, hogy a kilenc főszereplő közül öten – Mosolygó Sára (Franciska), Jakab Balázs (Marci), Lelkes Botond (Benett), Koós Boglárka (Nóri) és Kanyó Kata (Gigi) – az életben is iskolatársak és barátok. 

A film most megjelent werkfilmjéből más izgalmak is kiderülnek. Például az, hogy a bulijeleneteket úgy veszik fel, hogy csak az elején szól a zene, aztán pedig némán táncolnak tovább a színészek, és hogy a legbénább táncmozgást is koreográfus álmodja meg. Vagy hogy az ifjú arát, Julit alakító Mészöly Anna bő tíz napon át viselte éjjel-nappal ugyanazt az esküvői ruhát. De megtudunk egy csomó mindent a film hátteréről, a cseppet sem könnyű Balatonban forgatásról, a karakterekről – az őket játszó színészek mondják el, ők mit gondolnak a filmbeli önmagukról – vagy a film zenéjéről, valamint arról, hogy amit az Együtt kezdtük elején látunk, a londoni jeleneteket, azokat csak a forgatás legvégén vették fel. 

Egy jó werkfilm elsősorban attól jó, hogy kedvet csinál a filmhez, az Együtt kezdtük werkfilmje pedig nemcsak hogy kedvet csinál, hanem olyan, mint a legédesebb mézesmadzag. Húz maga után, egyenesen be a moziba. Mi már láttuk a filmet, nagyon szerettük, és nektek sem tudunk mást javasolni, mint hogy: irány a mozi!

Címkék