Kezdődik a Margit körút páros oldalának zöldítése, a projekt során 3248 darab évelő és 1970 darab hagymás növényt és egy tucat fát ültetnek el az érintett területen.

A Margit-negyed programnak köszönhetően már megindult a Margit körút és környékének fejlődése – vagyis a kihasználatlan üzlethelyiségekbe életet lehel az önkormányzat –, de a környék csak még szuperebb lehet azáltal, hogy megindult a körút páros oldalának zöldítése. A projekt során a beton helyét növények és térkő burkolat veszi át, utóbbi miatt a későbbiekben könnyebben, kevesebb zaj- és porterhelés mellett lehet majd javítani a közműveket. 

„Az elavult közműszabályok és térképek miatt rendkívül nehéz megfelelő helyet találni az ültetendő fáknak, viszont eljött az ideje, hogy szemléletváltással, a már máshol bevált módszerek alkalmazásával bizonyítsuk, van lehetőség a közművek megóvására és a fák életterének biztosítására egyidejűleg. Így ahova csak lehet fákat és növényeket ültetünk” – olvasható Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere Facebook-oldalán.

Címkék