Gyönyörű környezet és különlegesen felszolgált, szaftos húsok várnak bennünket a Prime Steak & Wine-nál, az egyetlen nemzetközi szinten is elismert hazai steakhouse-ban. A steakezés budapesti állócsillaga tíz éve változatlanul magas minőséggel, a város legnagyobb steakkínálatával várja a húsevőket. Nem véletlen, hogy megnyitásuk óta olyan vendégek látogattak már el hozzájuk, mint Jason Momoa, Harrison Ford, Mel Gibson, Ronaldinho, Melissa McCarthy vagy Tom Hanks.

A steak drága alapanyag, a Prime-nál pedig ehhez méltó környezetben kóstolhatjuk meg. Míg a teraszon a Bazilika környékének elegáns házaiban gyönyörködhetünk, addig a hatalmas, sötétített ablakok mögött férfias hangulatú, látványos és elegáns glamour stílusú teret találunk. Az uralkodó színek az arany és a barna, és ahogy az ételek alapanyagainál, úgy a belsőépítészeti munkáknál sincs mellébeszélés, minden az, aminek látszik. Hatalmas, barokk hangulatú Baccarat csillárok, egyedi gyártású padlószőnyeg, bőrkanapék és fali panelek vesznek minket körül, a tér egyik központi eleme pedig az ónix féldrágakőből készült, világító, hűtött bárpult. A játék nem babra megy, miközben kristályból vagy különleges Riedel borospohárból kortyolgatjuk innivalónkat, a jókora asztal hatalmas lakomát ígér.

Ebben pedig nem is kell csalatkoznunk. A helyen a város legváltozatosabb steakmenüjét kóstolhatjuk, a Prime minősítésű amerikai USDA és Omaha, argentin, brazil, uruguayi, black angus vagy ausztrál wagyu marhahúsokat a legnépszerűbb filet mignon, rib-eye, New York strip vagy hatalmas, több mint egy kiló súlyú Porterhouse, T-bone vagy Tomahawk vágási móddal is rendelhetjük. A személyzet nagy része helyben is betanul a konyhát már hét éve vezető Fazekas László séf irányítása alatt, így a kiváló alapanyagokból szakavatott kezek sütik tökéletesre a steakeket, amikhez több mint 10-féle köret és mártások közül választhatunk.

Mi egy lenyűgöző, többfős steaktálat kóstolhattunk végig. A show természetesen a látványos koktélokkal indult, ezek nagy klasszikusok voltak, egy kis csavarral. Az előételek között azok is ízletes finomságokra bukkanhatnak, akik nem rajonganak a steakekért vagy magyaros ízekre vágynak. A kedvencünk azonban az angusbélszínből készült carpacciorolád volt (5700 Ft), amit előttünk készítettek el, a shimeji gomba pluszízeket, a parmezánchips pedig enyhe ropogósságot adott a húshoz, amit még jobban kiemelt az ételhez tartozó lágy, tormás sajtkrém. A libamáj-válogatáshoz (3900 Ft) felszolgált passiógyümölcs-püré, hagymalekvár és szarvasgombás borzselé a fogás más és más ízeit emelte ki, a hozzá tartozó kalács természetesen házi. Az angustatárt (4990 Ft) helyben, előttünk keverték, hogy saját ízlésünknek megfelelően alakíthassuk az ízeket, a fogást számos finomsággal gazdagíthattuk.

A főételek igazi, minden érzékszervre ható élményt jelentettek. A steak nem szerény műfaj, klasszikus, pazar lakoma érzését nyújtja, a Prime-ban a felszolgálás valóságos fiesta, ahol a csodás, ízükben és állagukban teljesen különböző húsokat ünnepeljük. A hatalmas asztalon lenyűgöző hatást keltett az óriási, négyfős steaktál (84 590 Ft), a húsokat természetesen az asztalnál szeletelik, illetve szabadon választható köretek és szószok is tartoznak a pazar látványhoz. Az összeállításban a csodás és tökéletesen elkészített T-bone és New York Strip vágással készült angussteak mellett olyan különlegességeket is megkóstolhattunk, mint a sült libamáj, az ehető aranylapokkal borított wagyuburger, a sült velős csont, a tenger gyümölcseit pedig homárfarok és fűszeres garnéla képviselte, a grillezett kukorica és ananász pedig könnyed zárást adott a finomságokhoz.

A húsoktól, köretektől, szószoktól szinte roskadozott az asztal, ám itt még nem értünk a meglepetések végére. Ekkor ugyanis megérkezett a friss (tengeri és szárazföldi állatok húsából álló) surf & turf nyárs (42 500 Ft), hatalmas királyrákokkal és baconbe tekert filet mignonnal (speciális vágású bélszín). Végül pedig egy hatalmas, tökéletesen elkészített Tomahawk (4600 Ft / 10 dkg) is elénk került. A különleges vágási módú húst természetesen előttünk szeletelték.

A hatalmas lakomához prémiumitalok is tartoznak. Összesen több mint 280, többféle árkategóriába tartozó külföldi és magyar bor közül válogathatunk, Nagy Márton head sommelier segítségével. A szelekcióban a régiók klasszikus fajtái és ezek házasításai jelennek meg, a magyar tételek mellett többek között argentin, új-zélandi és dél-afrikai borok közül is válogathatunk, dűlőszelektált, sőt klónszelektált tételek is vannak, a különlegességeket ráadásul poharazva is kérhetjük.

Pazar lakomában volt tehát részünk a Prime Steak & Wine-ban, ahol a kiváló ízeket csodás kulisszák között és prémiumkiszolgálás mellett élvezhettük. Árazásánál és eleganciájánál fogva speciális alkalmakra ajánljuk, tökéletes választás akkor is, ha le szeretnénk nyűgözni valakit.

Címkék

Elérhetőségek

Prime Steak & Wine 1051 Budapest, Sas utca 18. Facebook-oldal Weboldal