Budapest minden évszakban képes újat mutatni. A nyár is nagyon jól áll neki, mi pedig imádjuk a fülledt estéket, amikor a tűző nap már senkit sem fenyeget és egy hangulatos teraszon simogat a dunai szellő, azt üzenve: érezd jól magad! A Várkert Bazár egyre több lehetőséget tartogat: az egyik ilyen a Mike’s Pop-up Garden, ami a déli teraszon vár mindenkit, aki dunai panorámára, jó zenékre, baráti árakra vágyik. Igen, ha náluk koccintotok este, másnap reggel nem kell szörnyülködni a számlaegyenleg láttán.

Tavaly jelent meg először a Mike’s Pop-up Garden a Várkertben: annyian szerették volna, hogy a déli terasz is megnyíljon a látogatók előtt, ezzel 360 fokos panorámában lehet élvezni a Dunát, a pesti oldalt, az összes hidat és a Várat. A fiatalos, minden felesleges kört mellőző hellyel teljessé vált a világörökség részeként jegyzett neoreneszánsz épület szolgáltatóinak listája. Örülünk neki, hogy luxusétterem vagy szimpla kávézó helyett éppen egy olyan kiülős hellyel lett több, ami a városlakók számára is elérhető. Sőt, leginkább nekik kedvez. 

A hét minden napján várnak, már 16 órától, hétvégén pedig 12-kor nyitnak, hogy náluk kezdhessük a daytime bulit. Csütörtökön, pénteken és szombaton DJ játszik a teraszon, és leginkább elektronikus zenei irányba mennek a mai slágerek helyett. Ez is vonzó tulajdonság, hiszen annyira egyforma a legtöbb terasz zenei kínálata. Ezt szerették volna kicsit megreformálni.

Komplett vacsorákra ne a Mikes-ba foglaljunk asztalt, de ha üres gyomorral érkezünk, akkor tapas jellegű finger foodok és római stílusú pizzák nyújthatnak vigaszt, mielőtt elmerülünk az italválasztékban. Fröccsözni, sörözni is sokan szoktak náluk, de a koktélkínálat és a spiritek sokasága is hívogató. Ginben például elég profik, nincs az az extra gin-tonik, amit ne tudnának elkészíteni. Abszolút extra, hogy vízipipát is biztosítanak az asztaloknál, ha van rá igény  a fiatalok imádják a keleti füstölgést, akár nappal, akár az este eljöttével. 

Tényleg jól jött már a városnak és a budai oldalnak egy ilyen jellegű hely, ami egyesíti mindazt, amit a teraszoktól várunk. Azt pedig simán kijelenthetjük, hogy a kilátást nehéz überelni. Pláne ha olyan aláfestő zene megy a napnyugtához, mint amit a Mikes Pop-up Gardenben játszanak. 

Címkék

Elérhetőségek

Mike’s Pop-up Garden 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 1–6., Várkert Bazár, déli terasz Facebook-oldal