A gin-tonik az elmúlt 5 évben vált itthon is a long drinkek királyává: millió variációban iható, minden hangulathoz passzol, lehet gourmet módra fogyasztani, de a mezítlábas változatok is élvezetesek. Egyszerre édes, fanyar és keserű, megvan benne a frissítő-faktor, de azért óvatosan kell bánni vele, mert sunyi lehet. Ezen a hétvégén a Westend Tetőkert teljes egészében a ginről és végtelen long drink változatairól szól, az egészet pedig dögös jazz és swing zenével ölelik körbe. Irány a Gin & Jazz, a Westend Tetőkertben!

A Westend már nemcsak a vásárlásokról és szolgáltatások soráról ismert: évente 20 millióan keresik fel a fontos csomóponton lévő, óriási bevásárló- és élményközpontot, ahol a 400 üzlet mellett mintegy 50 vendéglátóipari egység, a város egyik kedvenc multiplex mozija és számos egyéb szolgáltatás vár. 2022 nyara igazi közösségi lehetőségeket nyújt, hiszen a Westend Tetőkert olyan változatos nyári programokkal készül, amelyek mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Egészen szeptemberig piacokkal, kiállításokkal, sporteseményekkel és gasztronómiai tematikára épített eseményekkel teli a Westend Tetőkert naptára. 

A július 14-17. közötti hétvégén a Gin & Jazz Fesztiválé a főszerep, amit sokan vártak már, hiszen a kedvenc, divatos és megunhatatlan párlatunk bűvöletében telik ez a pár nap. A helyszín túlzás nélkül mondható, hogy elhozza az oázis a betondzsungelben érzést: vagy leparkoljuk biciklinket/autónkat, vagy villamossal/busszal/vonattal érkezünk a tett helyszínére, ahová akár a bevásárlóközponton keresztül vagy egy utcaszintről induló lépcsősoron keresztül juthatunk el. Odafent minden csupa zöld: lombos fákkal telepített a Tetőkert és ugyan annyira magasan nem vagyunk, ez mégis egy rooftop park, szuper kilátással. A naplementét például erőteljesen ajánljuk, hiszen a város fölé emelkedve figyelhetjük meg. 

Kialakítását tekintve tényleg egy kis (na jó, nem is olyan kicsi) oázisra hajaz: párnázott hencserek, ülőhelyek, párakapu és a kis pavilonok töltik be a színpad előtti teret. Természetesen az esti/éjjeli arca a legszerethetőbb, ilyenkor pezseg a leginkább és burkolózik hangulatos fényekbe, de azért napsütésben is szuper felugrani hozzájuk. Pláne, hogy a nehézkes hazajutással sem kell törődni: a Nyugatiból ezer módon távozhatunk. Nyilván akkor, ha már kimaxoltuk a Gin & Jazz programjait. 

Ha szeretjük a gin és a tonik párosát, esetleg akkora műértők vagyunk, hogy tisztán, jégen is szürcsölnénk a boróka alapú, fűszergazdag párlatot, 18 órától indul az edukációval egybevont élvezet. Regisztrációhoz kötött, ingyenes workshopon vehetünk részt a Premium Gin Hungary jóvoltából. Kiderül, hogy hogyan kóstoljunk, melyik ízvilághoz milyen garnírungot társítsunk és az is, hogy a perzsa rózsa milyen plusz aromatikával dúsítja kedvenc alkoholos frissítőnket. 

A Westend Tetőkert pavilonjaiba erre a négy napra beköltözött a hazai gingyártók színe-java. Bemutatkozik a Balaton Gin, a Lavender Tihany Gin, a Haris Gin, az Opera Gin és a Seven Hills Tokaj Gin is, de a komoly múlttal rendelkező és újhullámos kézműves nemzetközi gingyártók is felsorakoznak. Mindegy, hogy a magasabb alkoholfokú, a komplexebb, az extrán fűszeres, a nagyon száraz, a london dry típusú, a sloe gin, a rye gin szerelmesei vagy érdeklődői vagyunk, minden témában segítenek majd a bartenderek, márkaképviselők. 

Ennyi gin egy rakáson csak jó lehet és mellettük a prémium tonikok is büszkén húzzák ki magukat. Hiszen egy szép párlatot kár lenne ipari, aromákkal készített tonikkal felhúzni. A prémium a legjobb kíséret. Pillanatok alatt elmagyarázzák nekünk a perfect serve lényegét is: hogy egy bogyós gyümölccsel készülő gint például liofilizált bogyósokkal extrázzuk, az indiai fűszerkeverékkel csúcsra járatott változatot pedig az alapanyagok segítségével gondolhatjuk tovább. 

Amennyiben a kóstolás és fogyasztás közben/után megéheznénk, a Westend Tetőkert négy food truckkal készült: a Duck You, a Csóka Truck, a Black Box BBQ és a Kell Fagyi a felelős a finom falatokért, street foodért és édességért. 

A ginhez ugye a tonikon kívül a Tetőkertben jazz is társul, a hétvége fellépői változatos programot hoznak. Szombaton a Bakos Bettina Trió, a Swing á la Django, vasárnap pedig a Tóth Vera Quartet és Dárdai Blanka uralja a színpadot, zenéjük pedig simogatja a fület és a lelket. 

A Gin & Jazz Fesztiválra a belépés ingyenes, és természetesen a repohár-rendszer náluk is működik: 400 forintért lehet megvásárolni a külön a Tetőkertre tervezett poharat, amit aztán tokenre válthatunk. Ha üvegpohárban érezzük a gin-tonikot, akkor 1500 forintért vásárolhatunk kóstolópoharat, de ez nem visszaváltható. Ott találkozunk!

Címkék