Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Látnivalók és kultúra

Tudomány, illúzió és retró életérzés Budapest alternatív múzeumaiban – Heti képgaléria (20. rész)

A múzeum szóról általában nagyszabású tárlatok jutnak eszünkbe, mint amiket a Nemzetiben vagy a Szépművészetiben látunk, de Budapesten számos kisebb kiállítóteret is találhatunk, melyek újraértelmezik a klasszikus definíciót.

Az alternatív múzeumok középpontjában egy-egy szakma múltja, a 20. század életstílusa, háborús emlékek, technikai vívmányok vagy épp a tudomány fejlődése állhat, azonban az közös bennük, hogy rengeteg felfedezésre váró dolgot rejtenek.

Műszaki Tanulmánytár

Vasúttörténeti Park

Játékszerek Anno

Flippermúzeum

Budapest Retro Élményközpont

Semmelweis Orvostörténeti Múzeum

Sziklakórház Atombunker Múzeum

Csodák Palotája

Illúziók Múzeuma

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Oscar-nap a Művészben

Március 11-én 96. alkalommal díjazza az előző év legjobb filmjeit és filmeseit az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Nincs is jobb hangolódó program a gálára, mint a március 10-ei Oscar-nap a Művészben, amikor 13 órától estig jelölt filmeket nézhetünk meg.

Kultúra

Janikovszky-est a vaksötétben – avagy a lemez két oldala

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület közreműködésével március 13-án a Lurdy Moziban egy egyedülálló képzeletszínházi előadásban lesz részünk, A lemez két oldala címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra és szavakra koncentrálva fedezhetjük fel mindennapjaink rejtett oldalait.

Kultúra

Mai Manó fotográfiái

A PaperLab Galériában kiállított 50 fotóból álló, ingyenesen megnézhető válogatásban olyan alkotásokat láthatunk, amelyeket Mai Manó fotográfus a budapesti műtermeiben készített a századforduló környékén.

Neked ajánlott

A