Sajnos sokak számára a dunakanyari turizmus még mindig nem jelent többet annál, hogy kiautóznak Nagymarosra, esznek egy hekket és szelfiznek a háttérben a visegrádi várral. Ennél azonban sokkal többet érdemel a folyó két partja – nem kell ultramaratont futni a dombok között, de érdemes egy kicsit más szemmel, más módon nézni az ország egyik legkívánatosabb tájegységére.

Ne csak azért szálljunk ki az autóból, hogy elnyaljunk egy fagyit a kötelező Facebook-poszt előtt – van néhány remek tippünk komfortzónán innen és túl, amik segítenek abban, hogy átélhessük az igazi izgalmakat is.

Gördülünk a Duna mentén

A Dunaroll azoknak nyújt garantált szórakozást, akik a helyváltoztatásról nem mondanának le, de az élmény megszerzésébe nem fektetnének túl sok energiát. A hátsó utak, a vékony parti aszfaltcsíkok felfedezésének ideális eszköze a kétkerekű, ráadásul környezetkímélő megoldás is az elektromos roller. Nem kell hajtani, míg tart az akku ereje, így az ember el sem fárad. Akár falvak sorát is becsavaroghatjuk, hisz a roller mindenhol elfér, és használata is pofonegyszerű.

Bővebb infók itt.

Húzd meg jól!

Ha a Dunakanyarban kimondjuk, hogy kajak-, kenu- és csónakkölcsönző, sokaknak a nagymarosi BTZ ugrik be. Nem véletlenül, hiszen telephelyük a várost átszelő főútról is látszik, másrészt hosszú évek óta nyújtanak minőségi szolgáltatást azoknak, akik vízre szállnának. Több mint egy vállalkozás, több mint egy cég: barátja és segítője azoknak, akik evezővel a kezükben szeretnék felfedezni a Dunát, az Ipolyt vagy éppen a Garamot.

Bővebb infók itt. 

Fenn a magasban

Gyerekként elkerekedett szemmel, irigykedve bámultuk Tarzant a tévében, de most az élményből át is élhetünk valamit, sőt: a dzsungel fia csak a fantázia szülötte, de a Canopy Visegrád nagyon is valóságos izgalmakat kínál. Aki egyszer megtapasztalja, milyen érzés suhanni a drótkötélpályán, könnyen függő lesz, pláne ha (bátran) a szemét is kinyitja. A panoráma páratlan, de az élmény megismételhető!

Bővebb infók itt.

Állunk a vízen

Az utóbbi évtized egyik legnagyobb divatja a SUP, vagyis a Stand Up Paddle. Állva evezni ugyan elsőre furcsa élmény, de pár perc alatt elsajátítható: a visegrádi outdoor.maffia tapasztalata a bizonytalanoknak is segít abban, hogy szervezett túráikon fennmaradjanak a csúszásmentes felületen. Heti több túrát is tartanak a nyári szezonban, ahol a folyásiránnyal megegyezően egészen Dunabogdányig csurognak le – természetesen nem kell visszagyalogolni, kisbusz várja a kikötő SUP-osokat.

Bővebb infók itt.

A Dunakanyar mindkét oldala tartogat meglepetéseket, kevésbé szokványos programokat. Akik többre vágynak a megszokottnál, de nem ragaszkodnak az adrenalinlökethez, szintén megtalálhatják a számításukat: bámulatosan szép helyekre vezetnek a Börzsönyön és a Pilisen átvezető túrautak. Aki még nem élte át, hogyan tölti föl a lelket az erdő mélye, csatlakozzon rá – a zöldenergia a fák alatt kezdődik!

Címkék