Múlt péntek óta a Feneketlen-tó közvetlen szomszédságában, hatalmas gesztenyefák árnyékában lazulhatunk és bulizgathatunk, jéghideg koktélok, hazai borok és grillételek társaságában, hiszen megnyílt az Este11.

A Feneketlen-tó mindig is a XI. kerület egyik legkellemesebb része volt, ahol sokféle aktivitásnak jutott hely. Street workout, rekortán futópálya, játszótér és szép, idős fák árnyéka tette igazi közösségi találkozóponttá a helyszínt. A gasztro- és bulikínálat eddig sem volt szegényes a környéken, ezzel együtt egy tóra néző szórakozóhely nagyon jól illik a kínálatba, különösen akkor, ha az italok mellett finom grillfogásokat is kóstolhatunk. A hivatalosan múlt pénteken megnyitott Este11 a 360 Bart is üzemeltető Fazekas Tamásék új helye pedig pont ilyen.

Többen ismerjük a Villányi út elején található teniszklubot, ám azt biztosan jóval kevesebben tudjuk, hogy van egy jókora hátsó kertje is, amit eddig nem nagyon használtak. Az már csak véletlen szerencse, hogy ebben a kertben van néhány szép, nagy fa (a kedvencünk középen az óriási gesztenye), ami szuper hangulatot biztosít, délután a hűsítő árnyékban pihenhetünk, este pedig – ha kigyulladnak a fényfüzérek – a lombok némi sejtelmességet adnak a bulihangulathoz.

Arra nekünk most nem kell koncentrálnunk, hogy a kert rendbetétele jó néhány ember több hónapos feszített munkájának eredménye. Gondtalanul élvezhetjük, hogy az elhelyezkedés miatt lehet némi rejtettoázis-érzésünk, a park és a hatalmas növények jelenléte pedig éppen annyira lazít le, hogy a nélkül a görcsölés nélkül tudunk egy jót bulizni, hogy, na, most aztán muszáj kirúgni a hámból. Lesz, ahogy lesz, zene szól, társaság van, a hangulat adott. Július 9-én például Henri Gonzo / Fran Palermo akusztik lesz, 7-én pedig Pure Lust-os DJ-k játszanak.

Mi azok az arcok vagyunk, akiknek a buli evéssel kezdődik és evéssel végződik, ezért külön örülünk, hogy szuper grillfogások közül választhatunk korrekt, klasszikus koktélok (2050 Ft), long drinkek és magyar borok mellett. Az udvar hátsó részén elhelyezett jó kis pit boxban 7-8 órán át sülnek a húsok, amiket helyben készült salátákkal kapunk. Kedvencünk a pulled pork szendvics (2950 Ft) volt, pont olyan szaftos és ínycsiklandó, ahogy a fotón is kinéz, füstölt paprika, pici cukor adja az ízeket, a jól elkészített hús és a buci pedig a puhaságot.

Nekünk annyira ízlett, hogy buliszerelésben, szűk miniruhában, retikült félredobva is azonnal betolnánk, de akinek ez már kényelmetlen, az lányosabb ételek közül is válogathat, mert a csirkeszárny (7 db körettel 2200 Ft) is nagyon finom, de kipróbálhatjuk a lazacsalátát (3250 Ft) is. Mi a szendvicsen kívül a kétszemélyes grilltálat (5750 Ft) kóstoltuk meg, amiben a már említett pulled porkon és csirkeszárnyon kívül szintén nagyon finom BBQ-oldalas volt, így a saláták közül is tesztelhettünk néhányat. Korrekt a coleslaw és a céklás kukoricasaláta, a kéksajtmártás pedig jól passzol a húsok ízvilágához.

Az Este11 az a típusú hely, ahova az ember beül munka után egy hideg itallal, eszik valamit, és élvezettel nézi, ahogy kialakul körülötte a buli, aztán kitalálja, hogy részt vesz-e benne. De bármi legyen is a döntés, az biztos, hogy a végén sokkal lazábban és jobb hangulatban távozunk, mint ahogy érkeztünk.

Címkék

Elérhetőségek

Este11 1113 Budapest, Villány út 14. Facebook-oldal