Május 27–29. között végre újra összegyűlhetünk a Millenáris gyepén, hogy kétéves kihagyás után együtt ünnepeljük a hazai gasztronómiát, az alapanyagoktól a gyönyörű tálalásig. Idén az „örökség” tematika köré rendeződik a seregszemle és gasztroünnep, ami izgalmas és személyes fogásokat jelenthet.

A gasztronómiáért rajongók két éven keresztül nélkülözni kényszerültek a gasztroünnepélyt, ahol az ország színe-java megmutatja, milyen szellemiségben, milyen ízekkel dolgozik az év 365 napján. Olyan fesztivál ez, ahol a szakma és a vendégkör új kíváncsiskodókkal bővülve együtt beszélget, ízlel, koccint. Ráadásul workshopokat, előadásokat, látványfőzéseket látogatva interaktívan be is lehet kapcsolódni mindebbe. 

Ahogy eddig is, összesen 100 kiállító vesz részt (a kiállítók listáját ITT olvashatjuk) a jubileumi, idén 10 éves Gourmet-n: 50 étterem, illetve cukrászdák, termelők, borászatok, pezsgőpincészetek, koktélbárok is megjelennek, természetesen egészséges balanszot tartva. Akinek a topgasztronómia felé húz a szíve, ugyanúgy megtalálja majd a számítását, mint azok, akik a street foodban látják a potenciált. Az egyik legklasszabb dolog ebben a fesztiválban, hogy testközelből figyelhetjük a standokon készülő ételeket, párbeszéd alakulhat ki séf és vendég között, mindez kötetlen hangulatban.

Az idei „örökség” tematika tovább erősíti a lokális, szezonális megközelítést, ráadásul az ország legjobb éttermei, legismertebb konyhafőnökei így megmutathatják, hogy milyen ízekhez nyúlnak vissza szívesen, gyermekkori emlékeik milyen inspirációkat nyújtanak, vagy ők maguk mit adnának át a következő generációknak. Pont annyi szabadság van ebben, amitől játékos, élvezhető és sokszínű lesz. Ha lehet, mi most sokkal jobban várjuk, mint amikor egy-egy fogásra húzták fel a Gourmet Fesztivált. Ez így személyesebb, és talán több mozgásteret is ad.

Ami a programokat illeti, a Gourmet Akadémia mindennap workshopokkal és demófőzésekkel várja a tanulni és szórakozni vágyókat. Fellép többek között Széll Tamás (Stand), Tóth Szilárd (SALT), Mizsei János (MÁK), Farkas Richárd (Pajta), Bíró Lajos és Dani, de Steiner Kristóf vegán workshopján, japántésztagombóc-készítésen vagy kézművesgin-kóstolón is részt vehetünk. A desszert sem maradhat el: lesz babka, flódni, és megkóstolhatjuk Menyhárt Attila, a Kollázs cukrászséfjének egyik remekművét is. A pontos program itt található.

Fontos, hogy idén rendhagyó módon nem négy-, hanem háromnapos lesz a fesztivál, így péntektől vasárnapig tart a hedonista rendezvény. Mivel a vasárnap május utolsó hétvégéjére esik, vagyis gyereknapra, ezért ezen a napon kiemelt figyelmet kapnak a legkisebbek, olyan sztárokkal süthetnek-főzhetnek együtt, mint Rosenstein Tímea, Szabi a Pék vagy Wolf András, és őket várja majd a Kerek Perec gasztrojátszótér és a Babajátszóház is. Ott találkozunk! 

Címkék