Talajhoz rögzített kilátópontként éled újra a 120 évvel ezelőtt nagy népszerűségnek örvendő légi attrakció, a ballonozás. A léghajó a május 1-i nyitást követően menetrendszerűen emelkedik majd a levegőbe, kosarában egyszerre akár 30 utassal, akik mintegy 150 méter magasból csodálhatják majd a Ligetet és a várost.

A léghajót a Széchenyi fürdőhöz közeli Mimóza-dombon lehet majd kipróbálni, amelynek közelében 10 ezer négyzetméternyi zöldfelületet rehabilitáltak. A Ballon-kilátóhoz hasonló attrakciók a világ számos nagyvárosában ismert és kedvelt látványosságok. A Ligetben található léghajó formájával és színeivel Szinyei Merse Pál híres festményét (Léghajó) idézi meg. A városligeti Ballon-kilátó egy talajhoz rögzített hőlégballon, amely csak emelkedik le- és felszállóhelyéről, nem repül el onnan. Mintegy 5 perc alatt éri el a 150 méteres maximális magasságát, ugyanennyi időt tölt el a levegőben, és szintén 5 percnyi idő alatt tér vissza a felszínre. 

A Ligetben évszázados hagyományokra tekint vissza a léghajózás, a Mimóza-dombot pedig eredetileg is kilátóhelynek tervezték, ahonnan feltárulnak a terület szépségei. A Városliget fölé emelkedő légballonok közül a legtöbbször fotózott a Ballon Captif volt, a millenniumi ünnepségek idején, a városligeti Ezredéves Országos Kiállításon, 1896-ban. A párizsi léghajós, Louis Godard kapitány működtette pányvás léggömb egyszerre 12-14 utast röpített a magasba. A mostani kilátó ennek a látványosságnak is emléket állít. 

A ballon zajmentes és környezetbarát megoldás a városban való gyönyörködésre. A léghajót 6 évesnél idősebb látogatók próbálhatják ki, többféle jegytípussal, így a napsütötte városban való gyönyörködés mellett a naplementét és Budapest éjszakai fényeit is megcsodálhatjuk majd. 

Részletek és árak itt

Címkék

Elérhetőségek

Ballon-kilátó 1146 Budapest, Kós Károly sétány Weboldal