A BKK és a MAHART együttműködésében a hajós Budapesti körjárat 2022. április 29-én indul, és a Petőfi híd és a Margitsziget között közlekedik.

A hajó útvonalában – elvégre körjáratról beszélünk – két fordulás van, az egyik a Margitszigetnél, a másik pedig a Petőfi hídnál. Az indulási és a végpont a Vigadó tér, az egyes megállók pedig az Akadémia, a Margitsziget – Sportuszoda és a Batthyány tér, ahonnan ugyan elhajózunk még a Petőfi hídig, de ott nincs megálló, csak megfordul a vízi jármű és meg sem áll a Vigadó térig. A hajók (hétfő kivételével) mindennap 12 órától 20 óráig közlekednek, és kétóránként indulnak. Az utolsó járat 21:15-kor ér be a végállomásra.

Bár a húsvéti hosszú hétvégén (április 15-től 18-ig) lesz egy amolyan ünnepi próbajárat, hivatalosan csak április 29-től indul el a Budapesti körjárat. Hétköznapokon BKK-bérlettel is fel lehet szállni a hajóra, de ha azzal nem rendelkezünk, akkor egy 1500 forintos jegy ellenében megtehetjük. Hétvégén csak napijeggyel lehet hajóra szállni, ami arra a napra korlátlan hajókázást tesz lehetővé a jegytulajdonosnak, vagyis akár a teljes aznapi műszakot a hajójáratokon töltheti az utas, ha ahhoz van kedve. A 7 évnél fiatalabb gyerekeknek ingyenes a Budapesti körjárat. 

Címkék