Ha szereted a csendes vagy a habzóbort és a Bartók Béla út évről évre egyre pezsgőbb, sokszínűbb miliőjét, akkor biztos megfordultál már legalább egyszer a Palackban. Az elmúlt 10 évben mindig számolhattunk velük, és ez most sincs másképp: este maradtak a beszélgetős, koccintós, tapasozós baráti összejövetelek, randevúk, beszélgetések, napközben viszont új szolgáltatást kínálnak. Neked, a kutyusodnak és a laptopodnak. Jelesül: home office-csomagot kínálnak, és szerethető ebédmenüt is bevezettek a dolgos hétköznapokra.

Munkaidő végeztével, 17–18 óra tájékán szokott beindulni az élet a Palackban, viszont jó tudni, hogy már 12 órától nyitva áll az ajtó, hogy beüljünk egy üzleti megbeszélésre, egy jó presszóra és figyeljük a Gellért tér, a Szabadság híd nappali forgalmát. Ezt a nappaliban időzés feelinget pedig mostani „home office”-os ötletükkel is megtámogatják. Szeretnének bázist nyújtani azoknak, akiknek már nem mindig ad kellően inspiráló környezetet az otthoni nappali, akik szeretnének még több ingert, de nem mondanának le a komfortról sem. Ráadásul új munkakörnyezetükhöz akár szintén távmunkában dolgozó barátok, üzleti partnerek, interjúalanyok is tudnak csatlakozni. És amint lecsukódik a laptop, még mindig jó helyen lesznek, mert kezdődik a lazítós este a Palackban

Mostantól napközben is felélesztik apró konyhájukat, és 1990 forintos áron kínálják a „home office”-csomagot, vagyis a munka alatti elemózsiát és koffeint, megszokott Palack-minőségben. Ez egy kávét vagy teát jelent, és egy szendvicset/desszertet, ha uzsonnáznánk egyet. A kávé az itallapon szereplő összes variációra érvényes, így egy sima presszó, de egy latte is beleférhet, a tea pedig a firenzei La Via del Tè gourmet-filtereivel gőzölög majd a laptop mellett. A szendvicsválasztékuk eléggé rendben van: BLT (bacon, saláta, paradicsom), avocado toast, a healthy egg névre hallgató, pitával érkező avokádós-tükörtojásos könnyed bowl is opció, de aki inkább sütit kívánna a tea mellé, az a csokiszufléra vagy a limoncellós mascarponekrémre is rámehet. 

A Palackban töltött pár órás home office alatt egy pillanatig sem kell azon izgulnunk, hogy bárki szúrós szemmel nézne ránk, miközben onnan intézzük a telefonokat és hűlésig kortyolgatjuk a teát. Örömmel, gyors nettel, kényelmes székekkel, jó hangulattal várják a home office-ból kitörni vágyókat. A hetente változó ebédmenü-ajánlatuk is elérhető, ami egy levest és egy egytálételt (például tésztát, salátát vagy wrapet) tartalmaz, amit a törzsvendégek eddig is szívesen választottak. A felhasznált alapanyagoktól függően 2200–2500 forintba kerül ez a kiadós, kétfogásos ebéd. 

És ha nem mondtuk volna még: a kutyust sem kell otthon hagyni, mivel kutyabarát a hely... 1-2 óra után akár fel is caplathatunk vele a Gellért-hegyre, hogy aztán visszatérhessünk ideiglenes munkaállomásunkra.  

A Palack lassan 10 éves fennállása garancia arra, hogy jól fogod érezni magad, megtalálod a számításodat, akár az említett matinéidőszakról van szó, akár az esti koccintásról és lazításról. Az első telepesekkel érkeztek egy kíváncsi, de a borkultúráról még sokat nem tudó, inkább csak tapogatózó fiatal közegbe. Megélték a nagy rozélázat, sosem tartottak vissza senkit a teraszos fröccsözéstől, de ősszel sokszor inkább az izgalmas, közepes testű fehérek és vörösek felé terelik az újra szomjazó vendégeket. 

Fogalommá váltak a Palackban a Tesztszerdák, azok a kötetlen, interaktív, öttételes kóstolók, amik feldobják a hét közepét, és bizony a válogatott borok mellett mindig meg-megcsillan a pici, de szerethető tapaskonyha tudása is. Hiszen ki ne imádná a sonkát, a sajtot, az olajbogyókat a pohara mellett?!

Mindig is szerethető helyként tartottuk számon a Palackot, ráadásul sosem sodródott a borbárokra olykor jellemző sznob vonal felé: szeretettel fogadja a borértőket, a lelkes amatőröket és a laikusokat is. Akiket el lehet varázsolni egy könnyed sauvignon blanc-nal, de még nem mélyülnének el a terroir adta karakterisztikák sokféleségében. Ide úgy is jó megérkezni, ha csak random tévedünk be, de számolni is lehet velük, ha például a születésnapunkra trombitálnánk össze a legjobb barátokat. 

Mostantól pedig a home office lehetőség is adott, szeretettel várják a hétköznapi irodázós-csipegetős vendégeiket is.  

Címkék