Már útjára indult a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány legújabb kampánya, melynek sokat ígérő címe: Karrier a turizmusban – Turisztikai szakmák népszerűsítése a munkaerőpiaci kihívásokra reagálva. A mögöttes szándék azonban egyszerű és átlátható: a fiatal generációk számára valódi karrierlehetőséget felmutatni a turizmus-vendéglátás szektorban. A cél felébreszteni a fiatalok érdeklődését a pálya iránt, megmutatva annak izgalmas világát.

A koronavírus-járvány után érkezett gazdasági válság alapjaiban rengette meg a vendéglátást és a turizmust. Most azonban, hogy ismét ébredezik a szektor, újabb nehézség jelentkezett: érezhetően nagy a turizmus-vendéglátás szakmával szembeni bizalmatlanság. Ezért döntött úgy a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, hogy kampányt indít a negatív hatások ellensúlyozására. A kampány segíti a munkavállalók bizalmának visszaépítését, emellett mankóként szolgál a továbbtanulás előtt álló diákok, munkavállalók számára is, hogy perspektívát, biztos karrierutat lássanak maguk előtt a turizmus és a vendéglátás terén. A program növelni szeretné a szakma presztízsét, társadalmi elfogadottságát, illetve elismeri a kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereket. Rengeteg izgalmas karrierlehetőség várja a fiatalokat: nemcsak pincérre, szakácsra, cukrászra van óriási szükség, de a szakma tárt karokkal várja a leendő baristákat, concierge-eket vagy épp szaunamestereket is.

A cél felébreszteni a fiatalok érdeklődését a pálya iránt, megmutatva annak izgalmas világát. A projekt elsődlegesen a pálya-, illetve szakmaválasztás előtt álló fiatalok számára mutat fel inspiráló, tartalmas és menő életpályamodelleket, hogy kedvet kapjanak vendéglátósnak, szállodásnak lenni. A projekt weboldala már tavaly elkészült. Az oldal átfogó képet ad az ágazati munkakörök szerkezetéről, az egymáshoz kapcsolódó pozíciókról, az azokhoz tartozó feladatokról, mindezeket pedig a szakmájukat szenvedéllyel űző szakmabeliek megszólalásai egészítik ki. A kampányban a hazai turizmus-vendéglátás iparág kiemelkedő, hiteles és másokat inspiráló arcai szólalnak meg: többek között Semsei Rudolf (VakVarjú Éttermek, Budapest Party Service), Döbrentei Ildikó és Döbrentei Csaba (Káli Art Inn), Duca Andrea (HD Group Communications Agency), Kenderesy Nadin (Turizmus Kft., PR in Hungary), Juhász Ádám (Juhász Testvérek Pincészete), Nemesvölgyi Attila (Babka Budapest, Babka Deli).  

Címkék