Alex Hemingway – édesapja által – korábban ezer szállal kötődött a hazai Pizza Hut és KFC üzletláncokhoz, tegnap azonban Budapesten mutatta be először a CAZA pizzabárt, ami reményei szerint csak kiindulópont, és hamarosan Európa-szerte el fog terjedni. A vékony pizzánál nagyobb dobás a vastagabb tésztájú, a tepsis sütés, a válogatott feltétek, avagy a kaliforniai stílus a József Attila utcában.

Nem árulunk zsákbamacskát, ha kijelentjük, hogy az amerikai stílusú pizzáknak nem sok közük van a nápolyi stílushoz, ezért nem is lehet, de nem is szükséges összehasonlítani őket. A kaliforniai stílusú pizza a nápolyi vagy a New York-i stílusú pizzákhoz hasonló tésztaalapot használ, élesztővel kelesztenek, és a feltétezésnél gyakoriak a zöldségek, a vega és nemegyszer a vegán kreációk is. A CAZA a beülős és à la carte rendelt egész pizzákon kívül alapvetően pizzaszeleteket kínáló, amolyan street food étterem, aminek részeként a vegetáriánus és a vegán vonal is az állandó szortiment részét képezi.

Az olasz San Marzano paradicsomon kívül – a liszttől a mozzarelláig – amit csak tudnak, hazai kistermelőktől szereznek be, a kínálatot pedig nem a magyar viszonyokhoz igazították, hanem a kint megszokott minőséget szerették volna egy az egyben átemelni a budapesti vendégeknek.

A főszereplő azonban a The trip, a téglatest formájú, tepsis, vastag signature-pizza, ami ízvilágban mindenképpen a chicagói deep-dish stílusú Pizza Hut olasz kolbászos karakterjegyeit hozza, de nem olyan vastag a széle, megközelítőleg sem olyan olajos, és sokkal levegősebb a tésztája. Külön érdekessége, hogy a 11 percnyi sülési idő után tepsi nélkül még 2 percre vissza kell tenni, így kapja meg az alja a rá jellemző roppanós állagát, az összképet pedig saját Angry szószuk teszi teljessé.

Címkék

Elérhetőségek

CAZA pizzabár 1051 Budapest, József Attila utca 20. Facebook-oldal