Dús László és Ottó László képzőművészek alkotásaiból nyílik kiállítás február 4-én a Virág Judit Galériában. Az ingyenesen látogatható tárlaton megtekinthetjük, sőt meg is vásárolhatjuk a különleges technikai bravúrral készült és a világ legnagyobb litográfiái között számontartott Dús-alkotást is.

Dús László, az amerikai absztrakt expresszionizmus képviselője, 1974-ben emigrált az Egyesült Államokba, ahol képkeretgyári munkásból néhány év alatt jól menő galériákban és komoly közgyűjteményekben szereplő művésszé vált. Magyarországra csak évtizedekkel később tért vissza, így itthon egyelőre kevesebben ismerik az alkotásait. Legfrissebb munkái óriásgrafikák és litográfiák, amelyek megalkotása a méretükből fakadóan is komoly technikai felkészültséget kíván. A február 4. és 25. között a Virág Judit Galériában megtekinthető, Ez a teremtés egy módja – Óriásgrafikák és szobrok című kiállításán ezekből a munkáiból láthatunk válogatást, a művek között pedig a világ legnagyobb litográfiái között számontartott alkotását is. 

A tárlattal párhuzamosan látható Ottó László Origo-metrum; A geometria élő terébe című kiállítása, amelyen a magyar geometrikus festészet jeles képviselőjének munkái láthatók. Dús László és Ottó László alkotásait február 4. és 25. között nemcsak ingyenesen megtekinthetjük, hanem meg is vásárolhatjuk

Időpont: 2022. február 4–25., hétköznap 10-től 18 óráig, szombaton 10-től 13 óráig

Címkék

Elérhetőségek

Virág Judit Galéria 1055 Budapest, Falk Miksa utca 30. Facebook-oldal Weboldal