Ősszel se felejtsük el azt a jó érzést, mikor a nyaralás vagy a szabad levegőn sportolás és a friss gyümölcsök, zöldségek segítségével úgy töltjük föl a testünket energiával, hogy magunk is boldogabbak leszünk tőle. Ebben segít nekünk a The Acai Spot, ahol mindenki kipróbálhatja a friss acai gyümölcssörbetből készült bowlt is, ami nemcsak egészséges, de nagyon finom is, és jól lehet kombinálni mindenféle más egészséges hozzávalóval.

Ha jelenleg nincs is lehetőségünk arra, hogy az óceánban szörfözéssel vagy az Ipanemán futással töltsük föl testünket, azért megpróbálhatunk közelebb kerülni ehhez az érzéshez, például a 2015-ben Dubajban, brazilok által alapított The Acai Spot acai bowljai segítségével. A franchise-nak világszerte kilenc üzlete van, a tizedik éppen most nyílt meg a Hegyvidék Bevásárlóközpontban, Budán.

Az Amazonas környékén, Brazíliában őshonos, sötétlila bogyó, amely valójában a csonthéjasok közé tartozik, számos jótékony élettani hatással rendelkezik. Az áfonya egzotikus rokona, ízében hasonló hozzá, és amellett, hogy nagyon finom, öregedésgátló, csökkenti a koleszterinszintet, C, K, B komplex vitaminokban és antioxidánsokban is gazdag. A bogyók rendes esetben nem tarthatók el hosszú ideig, ezért a legtöbb Európában kapható acaitermék a gyümölcs szárított porából készül.

A The Acai Spot különlegessége, hogy az egészséges gyümölcspaszta náluk egyenesen a friss acaiból készült sörbet formájában érkezik, amely nemcsak még egészségesebb, de lényegesen erősebb, finomabb az íze is. A mindenféle kiegészítő nélkül is nagyon csábító, erős lila színű sörbetes alapot kiváló minőségű, friss gyümölccsel és helyben készülő granolákkal, mogyoróvajjal vagy aszalványokkal, magvakkal tuningolhatjuk fel. Az alap négyféle méretben kapható ( 105 ml – 2090 Ft, 210 ml – 2590 Ft, 300 ml – 3490 Ft, 375 ml – 4190 Ft), az extra feltéteket különböző áron kérhetjük hozzá.

Az egyszerű, világos színekkel, természetes anyagokkal és sok zölddel dekorált beltér és a terasz is leülésre és a pillanat kiélvezésére csábítanak, de ha nem lenne erre időnk, ne felejtsük el, hogy az acai bowl jól szállítható, gyorsan összerakható és fogyasztható energiabomba, aminek segítségével eléggé hatékonyan tudunk feltankolni egy hosszú munkanapra vagy pótolni a sport során elveszett erőnket.

Ha azonban inkább valami sósat ennénk, nem a bogyós superfoodot próbálnánk ki, akkor is számos vegán vagy vegetáriánus, egészséges étel, wrapok, szendvicsek, jó adag saláták közül választhatunk, amelyekhez különböző, akár gabonatejes specality kávét ihatunk. A gyors brunchok királynőjévé a lazacos bagel (3490 Ft) válhat, ahol a prémium skót füstölt hal, saláta, sajtkrém, sajt szokásos négyes fogatát remekül egészíti ki a savanyított paprika és a körte kettőse.

A teljes kiőrlésű lisztből készülő ropogós croissant-szendvics (2450 Ft) is nagyon finom, aki pedig gyors, egészséges és laktató ebédre vágyik, egyen egy jókora adag Avo Spot salátát (4190 Ft) friss bébispenóttal, korianderrel, koktélparadicsommal és csemegekukoricával. Ha pedig egészséges kényeztetésre vágyunk, kóstoljuk meg a Cheese Bunst (4 db / 1290 Ft, 7 db / 2590 Ft), ahol a ropogós külső meleg, illatos és nyúlós sajtos belsővel párosul.

Igazi egészségszentély nyílt tehát Budán, az Apor Vilmos téren, ahova mindenkit szemet gyönyörködtető friss fogásokkal és szeretettel várnak, a hét minden napján 8 órától 4-ig. Szeptembertől különleges, napi ajánlat is lesz. Kényeztessük úgy a lelkünket, hogy az a testünknek is jó legyen.

Címkék

Elérhetőségek

The Acai Spot Budapest 1124 Budapest Aport Vilmos tér 11. Facebook-oldal Weboldal