A KÉK – Kortárs Építészeti Központ 2014-ben azzal a céllal rendezte meg az első Nyitva! Fesztivált, hogy a Budapesten tömegével üresen álló földszinti üzlethelyiségekbe újra élet költözhessen, tulajdonosok és bérlők egymásra találhassanak. Idén erzsébetvárosi üzletek lelhetnek új gazdára.

A fesztivál egy hónapjára üres, kiadó budapesti üzlethelyiségekbe költöznek be egy szakmai zsűri által válogatott helykereső vállalkozások, kreatív projektek – és teszik próbára ötleteiket. A kezdeményezés első lépéseként két kategóriában lehet augusztus 22-ig pályázatokat benyújtani a KÉK-hez. Egyrészt keresik azoknak a VII. kerületi üres üzleteknek a tulajdonosait, akik szívesen adnának helyszínt közösségi kezdeményezéseknek, kreatív projekteknek, illetve helykereső kezdeményezések jelentkezését is várják. A pályázó projektek közül a későbbiek során szakmai zsűri választja ki a legjobbakat, ezt követően a tulajdonosok helyiségmegtekintések és nyilvános előadások során ismerik meg a jelentkezőket, hogy végül meghozzák a végleges döntést: kit támogatnak az egy hónapos bérletidíj-mentes használattal.

A szervezők a jelentkezőket ingyenes tréningekkel is segítik, a kezdeményezés pedig támogatja a helyszín-együttműködések kialakítását, bérlőtársak, üzleti partnerek megtalálását, hosszú távon pedig hozzájárul ahhoz, hogy Erzsébetvárosban még érdekesebb termékek, szolgáltatások közül válogathassunk.

Címkék