Az elsősorban a 6 és 12 év közöttiek számára indított izgalmas városfelfedező játék az egész család számára jó móka lehet: egyszerre kaland és nyaralás.

Ha valami egyedi és igazán különleges programra vágyunk a gyerekekkel, akkor érdemes beszerezni a Kajla budapesti rejtvényfüzet valamelyik kötetét. A Budapesten élők számára kiváló helybeli program, vidékről pedig érdemes akár csak ezért is elutazni a fővárosba, a gyerekeknél garantált lesz a siker.

A főváros legszebb útvonalait járhatjuk be, miközben rejtélyes feladványokat kell megoldanunk. A helyszínek között van a Budai Vár, a Városliget, a Bazilika és Országház környéke, a Víziváros, valamint az Erzsébet híd- és a Gellért tér környéke. Az útvonalakon a családok egy-egy küldetést teljesítenek. A küldetések a múltban valóban megtörtént eseményekre épülnek. Megmenthetjük Mátyás király esküvőjét, vagy segíthetjük a Zeppelin léghajó landolását, de akár az állatkertbe is visszaterelhetjük a kiszökött állatokat. A környék múltját és jelenét, Budapest nevezetességeit játékosan, szórakozva ismerhetik meg a gyerekek és persze a szülők egyaránt.

A feladatokat 6-12 éves gyerekek számára ajánlják, nehézségtől függően több-kevesebb szülői segítséggel. A 6 útvonal 2 kötetben jelenik meg, összesen 40 ezer példányban, melyeket ingyenesen szerezhetünk be a Tourinform Irodákban. A küldetéseket Dávid Ádám meseíró teszi még érdekesebbé a gyerekek számára.

További részletek: itt! 

Címkék