Budapest gasztrotérképéről eddig hiányoztak a brazil ízek, azonban most végre belekóstolhatunk Dél-Amerika legjavába, ugyanis megnyitott a The Ritz-Carlton Budapest szállodában az IPANEMA Brazilian Grill étterem. A Fashion Streeten egy pazar nyári terasza vár ránk, ahol igazi latin-amerikai gasztronómiai élményben lehet részünk, és olyan fogásokat kóstolhatunk, mint a legendás brazil churrasco, miközben a Brazília egyik védjegyének számító caipirinha koktélt iszogatjuk.

A churrasco nemcsak egy étel, hanem egy életérzés, Rio de Janeiro és São Paulo utcáin egymást érik a churrascariák, ahol lassan falatozva élvezhetjük a brazilok egyik tradicionális ételét, az izzó parázs felett nyárson grillezett zamatos és különleges fűszerezésű húsokat. A pezsgő dél-amerikai hangulat, az izgalmas ízek és a látványos fogások most a budapesti belvárosba költöztek, ahol az IPANEMA-ban egy vacsora erejéig mi is átélhetjük a vérpezsdítő latin életérzést. A tradicionális étel- és italkínálatot kiegészítik a jellegzetes magyar alapanyagok és a legendás Ritz-Carlton Budapest-kiszolgálás. Az egyedülálló menü kora délutántól késő estig érhető el, és különféle ínyencek csoportját invitálja, a helyiektől kezdve a kíváncsi szállodai vendégekig, hogy felfedezzék a churrascót és az egyéb latin-amerikai ételeket. Júniusban pedig különféle nyitási promócióval is készülnek: a Snacks to share 2 főre szóló előételeket itallal párosítva mutatják be (1 előétel + 2 Dreher sör 4000 forint), a Happy Hour (egyet fizet, kettőt kap) koktélajánlat a hét minden napján elérhető 17.30 és 19.00 között, valamint a Koktél Kombo nevű akció keretében 3 koktélt választhatunk 5000 forintért a menüről.

Nemcsak a hangulat és az ízélmény pazar, de a kiszolgálás is eltér a megszokottól. Brazíliában nagy hagyománya van a rodíziónak, amikor nemcsak az étlapról válogathatunk, hanem interaktív módon csemegézhetünk a finomabbnál finomabb fogásokból. Az IPANEMA-ban az autentikus brazil ételek és koktélok eredeti és játékos módon kerülnek felszolgálásra, ami tökéletesen illeszkedik a The Ritz-Carlton Budapest kifinomult stílusához. Az italfilozófia a caipirinhákra, a latin üdítőkre és a kézműves koktélokra, a dél-amerikai kávékra, a helyi sörökre és borokra épül.
 
A magas minőségű és házi készítésű alapanyagok használata, a kreatív tálalás, az egyedi eszközök használata és az izgalmas és szórakoztató elkészítés együtt teszik az IPANEMA-italokat igazán különlegessé és nyújtanak új élményt. Különös figyelem irányul a horchatákra és az agua frescákra, melyek most még nem annyira ismertek Budapesten, de frissítő ízeikkel garantáltan az új kedvenceinkké válnak. A remek baristakávék, amelyek dél-amerikai kávébabbal készülnek, a café con leche, a cubano és a café de olla, valamint az eredeti kávékoktélok, mint például az asztali carajillo, tisztelettel adóznak a latin kávékultúrának.  

AZ IPANEMA igazából több mint étterem, inkább nevezhetjük a dél-amerikai gasztronómia köré épülő kulturális kalandnak, hiszen itt felfedezhetjük a latin sokféleséget, megismerkedhetünk a tradicionális ételekkel, italokkal, ünnepekkel és zenével. Kéthetente élő zenés esték várnak ránk, melyek tökéletes alkalmat kínálnak a vacsora előtti lazításra, izgalmas koktélokkal vagy brazil italkülönlegességekkel a kezünkben, miközben szól a bossa nova vagy Latin DJ gondoskodik a pezsgő hangulatról. 

Az IPANEMA Brazilian Grill és churrascaria eredeti formában, mégis egy izgalmas, modern csavarral dél-amerikaira hangolt konyhával és hangulattal, interaktív, játékos tálalással, kézműves koktélokkal és igazi latin ritmusokkal csábít a különleges ízek felfedezésére Budapest szívében. 

Címkék

Elérhetőségek

IPANEMA Brazilian Grill étterem 1051 Budapest, Erzsébet tér 9–10. Facebook-oldal Weboldal