Az alaposan megújuló téren még több hely jut majd a gyalogosoknak, és zöldebb is lesz, mint jelenleg. A munkálatok már el is kezdődtek.

A Batthyány tér felújítása már el is kezdődött június 5-én, szombaton. A munkálatokat az indokolja, hogy a Budavári Önkormányzat a BKK-val és a Budapest Közúttal együttműködésben új végállomási forgalmi rendet vezet be a téren. A végeredmény egy olyan közterület lesz, ami elsősorban  a gyalogosoknak fog kedvezni. Csökken majd a buszok által elfoglalt terület mérete, a járdákat és a zöldterületeket pedig megnövelik. A már meglévő zöldfelületeket júniusban újítják meg, majd július folyamán szelektív hulladékgyűjtőket és új padokat helyeznek ki. A forgalmi rend átalakításának következtében pedig felszabadul a Dunával párhuzamosan futó, Fő utca felőli szervizút, ahol virágokkal borított gyalogosterületet alakítanak ki.

A végleges új végállomási forgalmi rend június 9-én lép életbe. Az autóbuszokra az alábbi helyeken lehet majd akkortól kezdve felszállni: a 39-es és a 109-es buszokra a templom előtti szervizúton, a 11-es és a 111-es buszokra a tér északi oldalán, az aluljáró „A” jelű lépcsőjénél található megállóhelyen, a 990-es buszokra pedig a Bem rakparton, a villamosmegálló melletti villamospótló-megállóhelyen. A közúti forgalmi rend is megváltozik. A Bem rakpart felől megszűnik a Fő utca irányába való balra kanyarodási lehetőség. A térre a Fő utca felől csak a BKK-járatok és a taxik hajthatnak be. A Batthyány téren lévő taxiállomás átkerül a szervizút túloldalára, a 39-es autóbuszok megszűnő végállomási megállóhelyén (a templom előtt) pedig buszmegállókat alakítanak ki.

Címkék