Azt ígérik, a park éppúgy az élővilágé is lesz, mint az embereké.

Egy modern szemléletű, környezettudatos, új tervezői megközelítéssel létrejövő, fenntartható zöldfelületet ígér a Főkert Pünkösdfürdőre, a III. kerületi Duna-partra. A töltés rézsűjén egy többhektáros, ökológiai szemléletű pihenőparkot építenek, változatos hazai növénytársulásokkal és számtalan rekreációs lehetőséggel kicsik és nagyok, gyalogosok és kerékpárosok, két- és négylábúak örömére. 

A tervek szerint a parkban egyaránt lehetőség nyílik majd pihenni, játszani, sportolni, rácsodálkozni a természet értékeire és szépségére, andalogni, üldögélni, összejönni és piknikezni. A Pünkösdfürdő utcától közvetlenül északra, a Kossuth Lajos üdülőpart és a töltés közötti rézsűterületen hamarosan megkezdődnek a parkfejlesztéssel kapcsolatos munkálatok, faápolási teendők, a rossz állapotú fák kivágása. 

„A területet eltérő karakterű, többféle élőhelyet bemutató részekre osztottuk. E zónák más-más funkcióval rendelkeznek, így azok jobban elkülönülnek a park használóinak igényei szerint. Így például a családi sütögetés közben nem kell a sportpályák zaját hallgatni, vagy a kerékpárosoknak nem kell az útszegélyhez láncolni a bringát, hiszen külön pihenőpontot kapnak. Kutyák és gazdik saját agility pályán hódolhatnak a sportoknak” – írja a Főkert a honlapján

A park átadását 2021. október 31-re tervezik. 

(Cikkünk nyitóképe illusztráció, a Pünkösdfürdői strandon készült.) 

Címkék