Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

látnivalók és kultúra

szerkesztés

Buzás Aliz csodás plakátjaival támogathatod kedvenc kávézóidat, éttermeidet

Szerzők

  • Költő Nóra

2021. 02. 23. 11:36

Lassan egy éve, hogy a világjárvány fenekestül felforgatta életünket. Sok vendéglátós kényszerült bezárásra, mások pedig az utolsó tartalékaikat élik fel. Szerencsére számos csodás összefogás született, melyek segíthetnek megmenteni azokat az éttermeket és kávézókat, amik nélkül el sem tudnánk képzelni Budapestet. Buzás Aliz illusztrátor olyan posztereket és képeslapokat tervezett, melyekkel nemcsak otthonunkba költöztethetjük a Jedermannt, a Kelet Kávézót, a Majorkát vagy a Tranzitot, de megvásárlásukkal anyagilag is támogathatjuk őket.

Buzás Aliz illusztrátorról több alkalommal is írtunk már a We Love Budapest oldalán, számos munkája kötődik a fővároshoz. Alizt megihlette már a Deák tér és Budafok között közlekedő 47-es villamos, megrajzolta Budapest kerületeit, illusztrált kiadványt a Közlekedési Múzeum felkérésére, a Bomo Art noteszeire pedig a budapesti hétköznapok elkapott pillanatait álmodta meg. Szabadidejében most kedvenc kávézói és éttermei számára készít posztereket, hogy az eladásból befolyó összeggel támogassa fennmaradásukat.

Fotó: Buzás Aliz

„Sokat gondolkoztam azon, hogy hogy tudnám segíteni azokat a helyeket, amiket szeretünk. Illusztrátor vagyok, így egyértelmű volt, hogy valamilyen rajzolt munkával tudnám őket leginkább támogatni. Arra jutottam, hogy az emberek örülnének annak, ha az otthonaikban ki tudnának tenni egy plakátot a kedvencükről, és közben a plakát megvásárlásával támogatni is tudnák ezeket a kávézókat, éttermeket. Szerettem volna a rajzokban összefoglalni ezeknek a helyeknek az esszenciáját, emlékét. Remélem, sokan fognak tőlük plakátokat vásárolni és ezáltal segíteni őket” – mesélte Aliz.

Fotó: Buzás Aliz

Fotó: Buzás Aliz

Egyelőre a Jedermann, a Kelet Kávézó, a Majorka és a Tranzit számára készültek plakátok, a Jedermannban már meg is vásárolhatjuk az alkotásokat, de a többi hellyel is folyamatban van az egyeztetés. Aliz a szabadidejében, munka mellett rajzolja a plakátokat, így még nincs konkrét elképzelése, hány helynek fog illusztrációt készíteni, de a sorozat mindenképp folytatódik.

Fotó: Buzás Aliz

Aliz olyan helyeket választott, amiket szeret és valamilyen személyes élménye kötődik hozzá. 

„Szeretnék minél több étteremnek és kávézónak így segíteni, mert nekem szerencsém van, hogy nem változott meg az, hogy van munkám, de nekik sokkal nehezebb most a helyzet.” 

Fotó: Buzás Aliz

A Jedermannban az A/3-as posztert 8000 Ft-ért vásárolhatjuk meg, de akár képeslapot is hazavihetünk, 500 Ft-ért. A hely 11 és 16 óra között nyitva van, érdemes megkóstolni elviteles menüiket, de akár kuponokat, támogatói kártyákat is vásárolhatunk tőlük. A Kelet Kávézóból is rendelhetünk ízletes fogásokat, de elviteles kávéra vagy forró csokira is beugorhatunk hozzájuk. A Majorkából szuper burgereket és szendvicseket szállítanak házhoz, a Tranzit Art Café pedig maga is rendezett gyűjtést: hétfőnként és szerdánként gyerekjátékokat, ruhákat, tartós élelmiszert, vitaminokat várnak, melyeket Heves megye mélyszegény falvaiba szállítanak el.

Hasonló tartalmak

Admin mode