Elkapott budapesti pillanatok elevenednek meg a Bomo Art 20. születésnapján indult, limitált kiadású Kortárs Képzőművészek Sorozat legújabb naptárainak és füzeteinek a borítóján.

2017-ben ünnepelte alapításának huszadik évfordulóját a Bomo Art, a nosztalgikus mintáiról és bőrkötéses, kézzel készített noteszeiről ismert papírmanufaktúra. Az évforduló alkalmából indították útnak a Kortárs Képzőművészek Sorozatunkat, amely egy limitált példányszámú, évente más-más kortárs képzőművésszel közös kollaboráció keretében készült kollekciót takar. A sorozat keretében eddig Barabás Zsófi és Csató József alkotásaival találkozhattunk a naplók, füzetek, rajzkönyvek és naptárak borítóin. 

Az idei, 2019 őszétől kapható kollekció Buzás Aliz illusztrátor együttműködésével készült el: kétféle határidőnaplót és egy ponthálós naplót díszítenek az elkapott budapesti pillanatok. 

Saját bevallása szerint Alizt vonzza az újdonság, szeret új dolgokat kipróbálni, de témaként gyakran visszatér a városi közlekedéshez, az építészet és az ember kapcsolatához – a Bomo Artnak készített grafikákon is ez jelenik meg. 

A kétféle grafikával kapható és kétféle beosztású (heti, magyar névnapokkal ellátott és heti jegyzetelő) határidőnaplókat a kézzel készített „Balkon” és „Metró” rajzok dísztik, míg a vászonkötésű, ponthálós belsejű naplókon draw pad-del rajzolt grafika jelenik meg. A forgalomból mára már kivont és elavult, de hosszú évtizedekig százezrek mindennapjait meghatározó „kékmetrók” kissé nosztalgikus hangulatot is adnak. 

Nem tudjuk elég sokszor elmondani, milyen jó érzés, amikor a mindennapi, praktikus használati tárgyaink egyszerre ötvözik a minőséget és a játékosságot, és nap nap után jó érzéssel vesszük kézbe és használjuk őket.