Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / budapest

szerkesztés

Elfogadták a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiát, indulhat az elővárosi vasútvonalak és HÉV-vonalak fejlesztése

Szerzők

  • We Love Budapest

2021. 12. 29. 14:55

Elfogadta a kormány a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiát, amely a fővárost és agglomerációját érintő elővárosi vasútvonalak és HÉV-vonalak fejlesztéséről szól. Megújulnak a vasútállomások, nagyobb kapacitású átmenő rendszerű pályaudvarokat hoznak létre, valamint a Kelenföldet, a Déli és a Nyugati pályaudvart összekötő vasúti alagút is megvalósul.

Évek óta szó van Budapest élhetetlenségéről, az autóforgalom miatt órákat töltünk dugóban, ezen a helyzeten pedig nem segít, hogy minden második gépjárművezető az agglomerációból érkezik – már csak azért is, mert az elővárosi tömegközlekedés nem épp a megbízhatóságáról és jól kiépítettségéről ismert.

„Tegnap este a Magyar Közlönyben megjelent a kormányhatározat: a kormány elfogadta az Európai Unióval közösen kidolgozott Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiát (BAVS). A döntés alapján a következő két évtized nemzeti kormányai újabb 3 ezer milliárd forintot (plusz HÉV-fejlesztésre további ezer milliárdot) fordítanak Budapest és a várostérség közlekedésének jelentős fejlesztésére, döntően EU-s forrásokból” – olvasható Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár Facebook-oldalán.

A Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiáról készült részletes kiadvány erre a linkre kattintva érhető el.

Hasonló tartalmak

Admin mode